Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Теодор Ушев: Борбата за правова, справедлива и законова държава, без мутри, ланци и лошо гледащи хора през стъклата на бронирани джипове, трябва задължително да спечелим. Не заради нас. Заради децата ни.

С изненада днес видях, че един мой непретенциозен пост изглежда е разбунил доста хора, съдейки по реакциите, споделянията и поканите за приятелства.

Това ме изненадва. Постът беше гневен, тривиален вопъл срещу лошия вкус в родината ми и най-видните му проповедници. Нищо ново, което всеки българин не знае и не е виждал през последните 30 години...

Тогава? Защо такова вълнение? Нима е новост, че въпросният шоумен (с извинение към представителите на тази достойна професия) от 30 г. е слуга на мутрите, задкулисните врътки и корупционният капитал? Че услужливо се поставяше в услуга на този и онзи, в зависимост от това кой плаща?

Много грехове тежат на плещите на тези хора...

И тогава, разбрах от обаждане на близък роднина. Тя се страхувала за живота ми, щели да ми направят "нещо".

Аз разбира се я успокоих - който ми се е изпречил, все валяк го е газил (справка - "бай Ганьо" от летището във Виена, онзи дето се държеше нагло и продаваше паспорти. Шиши също.) И то без да си мръдна пръста, ей така...

Но тази тревога ми подсказа, че в демократична, европейска България, хората все още се СТРАХУВАТ от мутри, охранители, показни разстрели, или просто оставане без препитание.

А това вече е тревожно. И ме амбицира още повече. Щото борбата за високия и изтънчен вкус може и да я загубим. Но борбата за правова, справедлива и законова държава, без мутри, ланци и лошо гледащи хора през стъклата на бронирани джипове, трябва задължително да спечелим. Не заради нас. Заради децата ни.

#ОставкаМутри

Theodore Ushev, Facebook

May be an image of 1 person

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!