Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проектоминистър на Слави: Гласувам против Радев

Голямата изненада в състава на проектокабинета на Пламен Николов, посочен от Слави Трифонов за бъдещ премиер, безспорно се оказа Гроздан Караджов. Как обаче се стигна до раздялата му с бившите му колеги от някогашния Реформаторски блок и присламчването му към ИТН, без да е давал никакви признаци за симптатии към Дългия, остава мистерия. Наши източници твърдят, че е бил засечен наскоро в ж.к. "Левски-Г", където са студията на Трифоновата телевизия. Вероятно е получил лична покана от учиндолеца, добавят те. 

Караджов не пести критики по отношение на служебното правителство на ген. Стефан Янев от самото му начало, като най-остри са фейсбук постингите му срещу МВР шефа Бойко Рашков, докато е по-пестелив за действията на Кирил Петков и Асен Василев, които ИТН започна наскоро да презира.

Интересен факт обаче е, че Караджов, като десен привърженик, бивш депутат и избирател, е твърдо против и самия президент Румен Радев. На изборите преди близо 5 години той изрично казва, докато е още народен избраник от Реформаторския блок:

"В личното си качество ще гласувам на втори тур против Румен Радев, против БСП, които са се прикрили зад Инициативен комитет и ще гласувам против оръжейното лоби". 

По думите му тогава всички десни хора в България, когато се каже, че ще се гласува против кандидата на БСП, много добре разбират. "На нито един десен човек в България не би останало скрито чии представител е двойката Румен Радев и Илиана Йотова“, коментира през 2016 г. Караджов.

През 2017 г. той е разследван по подозрение, че 12 негови фирми са източвали пари от телекома "Глобул", а прокуратурата изпрати призовка на бившия главен изпълнителен директор на “Космо България Мобайл” Захариас Коцибос да се яви в следстивието, за да бъде обвинен. А Караджов бе обвинен в присвояването на 5 545 660 лв. от мобилния оператор чрез три фиктивни договора.

Докато бе шеф на транспортната комисия в НС и избухна скандалът с правосъдните неразбории между ГЕРБ и РБ, а тогавашният правосъден министър Христо Иванов хвърли оставка от поста си, Гроздан Караджов също премина в опозиция. 

Редакцията на Lupa.bg се опита да се свърже с него, но той не отговаря на мобилния си телефон.

Само в Lupa.bg: Проектоминистър на Слави: Гласувам против Радев

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Проектоминистър на Слави: Гласувам против Радев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!