Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След издънката със Слави: Румен Радев НАЙ-СЕТНЕ прави своя партия

Безсилието и генералните кадрови грешки на Слави Трифонов са принудили президента Румен Радев да започне скоростно партийно строителство на своя политическа сила, дочу Narod.bg.

Яловите опити на ИТН да предложи адекватен кандидат-премиер след победата на 11 юли, както и отказът да номинира успешните служебни министри за редовни такива, са амбицирали държавния спешно да активира своя партиен проект, който преди време замрази. 

По информация на Lupa.bg държавният глава бил много разочарован от Слави Трифонов и възнамерявал на следващите предсрочни избори – каквито все по-ясно се очертават – да се яви със своя формация. Неин председател обаче нямало да е самият Радев, а настоящият служебен премиер.

Стефан Янев и неговият екип само за два месеца спечелиха общественото доверие и вече се ползват с 60% положителен рейтинг.

Според социологическите проучвания поне 50 на сто от хората биха гласували за партия на Румен Радев – за да може в Министерски съвет да остане настоящият служебен кабинет, който стартира дългоочакваното изчегъртване на порочния модел на управление у нас.

Самият държавен глава, като безапелационен фаворит за президентските избори, щял да гони втори мандат. Така, ака плановете му се осъществят, властта и на „Дондуков” 2, и на „Дондуков” 1 щяла да остане под контрола на Румен Радев.

„Този сюжет обаче има недостатък – никой не може да прехвърли личната си харизма на друг. Затова няма гаранции, че Стефан Янев може да пожъне очаквания успех. Така става сега с „Има такъв народ”, така ще стане и с ГЕРБ. Даже и Путин не можа да прехвърли харизмата си върху Медведев”, коментираха пред Lupa.bg наблюдатели.

Източник/ци: След издънката със Слави: Румен Радев НАЙ-СЕТНЕ прави своя партия - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!