Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Радев: Идват нови избори. Слух в Lupa.bg: Радев спешно стяга партия

Радев: Идват нови избори. Партиите на протеста не могат да се разберат. Това е лошо за народа и не се вижда изход. Тази криза не е добре за нацията и така се дава шанс на Борисов да се завърне, пише zabranenataistina.eu

Яловите опити на Слави Трифонов да предложи адекватен кандидат-премиер след победата на 11 юли, както и отказът на ИТН да номинира успешните служебни министри за редовни такива, са амбицирали Румен Радев спешно да активира своя партиен проект, който преди време замрази. 

По информация на Lupa.bg държавният глава бил много разочарован от Слави Трифонов и

възнамерявал на следващите предсрочни избори – каквито все по-ясно се очертават – да се яви със своя формация. Неин председател обаче нямало да е самият Радев, а настоящият служебен премиер.

Стефан Янев и неговият екип само за два месеца спечелиха общественото доверие и вече се ползват с 60% положителен рейтинг.

Според социологическите проучвания поне 50 на сто от хората биха гласували за партия на Румен Радев – за да може в Министерски съвет да остане настоящият служебен кабинет, който стартира дългоочакваното изчегъртване на порочния модел на управление у нас.

Самият държавен глава, като безапелационен фаворит за президентските избори, щял да гони втори мандат. Така, ака плановете му се осъществят, властта и на „Дондуков” 2, и на „Дондуков” 1 щяла да остане под контрола на Румен Радев.

„Този сюжет обаче има недостатък – никой не може да прехвърли личната си харизма на друг. Затова няма гаранции, че Стефан Янев може да пожъне очаквания успех. Така става сега с „Има такъв народ”, така ще стане и с ГЕРБ. Даже и Путин не можа да прехвърли харизмата си върху Медведев”, коментираха пред Lupa.bg наблюдатели.

Междувременно водещи политолози вече прогнозират, че сценарият за предсрочни парламентарни избори е все по-вероятен заради втвърдяващия се тон между "Има такъв народ" и "Демократична България". "На моменти изглежда, че облаците се разсейват и се появява светлина на хоризонта по посока формиране на редовно правителство. След това обаче бурите се сгъстяват и вървим към сценарий за предсрочни избори", обяви днес политологът Петър Чолаков. 

Източник/ци: Слух в Lupa.bg: Радев спешно стяга партия - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!