Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Капон обвини Слави и Филип Станев в лъжа: Името на Петър Илиев се обсъждаше за премиер

Мария Капон, депутат от групата на “Изправи се. БГ. Ние идваме”, обяви пред БНТ, че името на Петър Илиев е било обсъждано за премиер след срещата с ИТН. Новина, която бе отречена първо от Слави Трифонов във Фейсбук, след което и от Филип Станев пред БНТ в събота.

Името на Петър Илиев е било обсъждано в “Изправи се. БГ. Ние идваме” като предложение на ИТН за премиер. Това са разбра от думите на Мария Капон пред БНТ.

Тя потвърди думите на Николай Хаджигенов, който в петък разкри, че на срещата с ръководството на ИТН, сценаристите на Слави Трифонов са попитали дали биха подкрепили Петър Илиев за премиер. “Ние казахаме, че няма да го подкрепим, както няма и да подкрепим този начин на формиране на правителство”, каза тогава Хаджигенов.

Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Припомняме, че с пост във Фейсбук от петък, след като се разпространи новината, че Петър Илиев е оттеглен като кандидат-премиер, заради проблемна биография, Слави Трифонов обвини журналистите в спекулации по темата и обяви, че Пламен Николов е бил харесан за премиер преди две седмици.

Същото повтори вчера и Филип Станев. “Името на Петър Илиев – първоначално номиниран за правосъден министър в оттегления проектокабинет на ИТН – не е обсъждано за министър-председател сега”, каза вчера Станев.

Днес Мария Капон обори това твърдение, подчертавайки максимата: “Истината ще ни спаси”!

“Не е коректно той да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си”, уточни тя в студиото на “Денят започва”.

В същото време Капон е на мнение, че е много е важно да е пределно ясно как е бил избран за кандидат. “За нас прозрачността е на първо място”, каза депутатът.

Тя уточни, че очаква от “Има такъв народ” да проведат разговори преди представянето на бъдещото правителство.

“Можем да имаме общи приоритети, но трябва да е ясно кой ще ги изпълнява. Трябва да има коалиционно споразумение, което да носи гаранция, защото само мъжка дума не е достатъчна”, добави тя.

Освен това тя бе категорична, че “ИТН трябва разумно да поставят жалоните какво да е правителството, а нови избори може да са по-добри от лошо правителство”.

Източник/ци: Мария Капон обвини Слави и Филип Станев в лъжа: Името на Петър Илиев се обсъждаше за премиер - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!