Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рашков: Гешев и Борисов са в списъка Магнитски – Още 30 българи под ударите на „Магнитски”

Рашков: Гешев и Борисов са в списъка Магнитски. Не е само Пеевски, но информация ще имам във Петък, пише zabranenataistina.eu.

Още 30 българи под ударите на „Магнитски”

Около 30 български бизнесмени, политици и магистрати са обект на продължаващото разследване по закона „Магнитски“. Това разследване е свързано с вече обявените санкции преди месец. Тогава Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на трима българи и 64 компании. Мярката е насочена срещу бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, бизнесмена Васил Божков и Илко Желязков, заместник шефа на Държавната агенция за технически операции (ДАТО), който подаде оставка.

Продължаващите действия са насочени към лица, които са имали или още имат бизнес отношения с Пеевски, Божков и Желязков. В последна фаза са разследванията за няколко човека от най-близкия кръг на Пеевски, които в различни случаи упражнявали рекет и заплахи не само от негово, но и от името на бившия премиер Бойко Борисов. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници. Те уточняват, че специализирани структури към Министерство на финансите на САЩ са засекли прехвърляния на големи суми в банки извън България от лица, близки на Пеевски и Борисов. 

Очаква се в скоро време да бъде обявено продължение на списъка на санкционирани лица по закона „Магнитски“. Това ще стане съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон "Магнитски" за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят. 

Санкциите се налагат от Службата за контрол на чуждестранните активи към министерството на финансите на САЩ. 

ДПС продължава да подкрепя своя другар-милионер Пеевски с аргумента, че от САЩ не били дали доказателства срещу него.

Говори се, че самият Пеевски е предлагал на американците богата колекция от материали за корумпирани политици, магистрати и управленци от най-високите етажи срещу това американците да го обявят за защитен свидетел. Получил е отказ твърдят дипломати. Според същите източници бившият премиер Борисов също е предоставил компрометираща информация на САЩ за известни бизнесмени и магистрати, за да си гарантира „имунитет“ срещу включването му в списъка.

 

Източник/ци: Рашков: Гешев и Борисов са в списъка Магнитски - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Разследват още 30 бизнесмени, политици и магистрати в САЩ по „Магнитски“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!