Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стоян Михалев, ДБ: Държавата е разхвърляна на приятелите на Борисов от СИК. Пристанище Варна е дадено на Маджо, Южното Черноморие на Маргините

Интересно твърдение направи депутат от ДБ, което вероятно ще бъде разследвано от комисиято по ревизия на бившето управление.

12 години общите ни пари бяха давани на концесия на групировката СИК, обясни Стоян Михалев.

Южното Черноморие е дадено на братята Маргини. Това обяви певецът Стоян Михалев, който е втори мандат варненски депутат от „Демократична България“, предаде Флагман.

В четвъртък той участва в дебатите за създаването на нова парламентарна комисия за ревизия на властта, известна като комисията „Манолова“.

„Ние от „Демократична България“ ще подкрепим тази комисия. Мотивите са много. И все пак трябва да си дадем сметка, че 12 години общите ни пари бяха дадени на концесия на групировката СИК. Тези пари бяха крадени, източвани. Стигна се дотам, че държавата беше разхвърляна и на други приятели на премиера от групировката СИК. Южното Черноморие е дадено на братята Маргини. Пристанище Варна е дадено на Маджо“, каза Стоян Михалев.

След подвикване от залата – вероятно дали няма нещо общо с Младен Михалев-Маджо, той се засмя: „Не ми е роднина. Не ми е роднина...“

Според варненския народен представител, когато се разходват пари, е нужна прозрачност.

„Трябва да бъдат проследени схемите, търсете парите. Трябва да се види къде точно са харчени, как са усвоявани, защото това, да се появяват къщи в Барселона, не е случайно. Тези пари отнякъде са взети. Това, да се пълнят шкафчета със злато и пачки, не е случайно. Тези пари отнякъде са взети. Трябва да бъдат проследени тези средства, как са усвоявани, как са разпределяни, за да не казват после хората – няма пари за пенсии, няма пари за здравеопазване... Когато спрем течовете, когато спрем кражбите, ще има средства. Ще има средства и за образование“, каза още Михалев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Стоян Михалев, ДБ: Държавата е разхвърляна на приятелите на Борисов от СИК. Пристанище Варна е дадено на Маджо, Южното Черноморие на Маргините

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!