Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Костов: Недопустимо е да се увеличават пенсии и социални помощи!

Иван Костов смята, че политиката на правителството е под всякаква критика!

Бившият премиер Иван Костов разкритикува жестоко управлението на Бойко Борисов. Пред БНР той заяви, че това правителство ни тегли към дъното. Според министър-председателя на България в периода 1997-2001 г. постоянно се харчат ненужно пари, които покачват разходите в бюджета. 

„Да се повишават пенсии и социални в такъв момент е недопустимо. Това ще доведе България до прекомерен структурен дефицит. Така ще се увеличи много бързо дългът на страната, а с него и лихвите му. По този начин държавата ще се превърне в една много слаба държава с много ограничени възможности.“ – изказва мнението си Иван Костов. 

Той смята, че правителството умишлено дестабилизира икономиката, тъй като наближават избори и всичко е част от плана за спасение.

Костов има предвид 50-те лв. отгоре, които от няколко месеца получава всеки пенсионер. Също така смята за недопустимо да се дават социални помощи за всички семейства с деца, а не само по доходи, както беше преди това.

Според Командира мерките, които се взимат срещу пандемията, също са неадекватни и закъснели. Той е на мнение, че Борисов и компания ще затрият държавата, ако спечелят и следващите парламентарни избори.

Иван Костов има и лична причина да хули настоящата власт.

В момента той е разследван от Иван Гешев за приватизацията през 90-те. Освен това управлението на Костов е изкарвано от всички медии като най-крадливото в ерата на прехода. Ето защо Командира отвръща на удара.

Бившият премиер Иван Костов иска отново да оглави държавата. Ако правителството на Бойко Борисов падне, ще бъде съставен служебен кабинет, а Костов се гласи за негов лидер.

Този кабинет обаче се прави от президента на България, а Румен Радев няма никакво намерение да оставя страната ни отново в ръцете на Иван Костов. Генералът бил голям критик на синия лидер и не искал и да чува за кабинет с него.

Костов обяви пред „24 часа“, че не е уместно да става пак премиер, но слуховете твърдят, че той е заел тази позиция чак след като Радев му е дал да разбере, че не иска и да чува за него. Неслучайно Костов каза, че няма вяра на Радев, тъй като в момента отношенията им са много обтегнати.

Припомняме, че Иван Костов беше премиер на България в периода 1997-2001 г. и е обвиняван за едни от най-големите престъпления. До ден-днешен той е считан за бащата на приватизацията, която постави началото на икономическата криза, в която се намираме и досега.

Все още не е ясно кого Румен Радев е набелязал за служебен премиер. Счита се, че той вече е готов с няколко варианта, тъй като таи големи надежди Борисов да падне от власт възможно най-скоро. Интересното е, че сред вариантите му са двама бивши премиери като Жан Виденов и Ренета Инджова. За трети бивш като Костов обаче явно няма място.

Източник: Зона 98

Източник/ци: Иван Костов: Недопустимо е да се увеличават пенсии и социални помощи! - Бургас в морето от новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!