Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орисницата Мика Зайкова откри 46-ия парламент: Народът ни каза, че не иска да живее повече така

Мика Зайкова откри новото 46-о Народно събрание, след като стана ясно, че има кворум – регистрани са 214 от 240 депутати. Нашия мъдър народ ни каза нещо много важно. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат, посочи Мика Зайкова при откриване на 46-ия парламент.
Това означава, че народът им гласува сериозно доверие, а това е и отговорност, дами и господа, представители на партиите на промяната. Аз също така разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите. И които наистина искат да работят за просперитета на България. Второто важно нещо, което ни каза народът е, дами и господа, работете заедно работете заедно, за да осъществите мечтата на България, а мечтите трябва да се сбъдват. За ниската избирателна активност на изборите, народът ни каза, че е демократична процедура, но да не я прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа, защото наистина ни чака много работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо и това трябва да го знаят всички българси, но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега. Народът ни каза да конструираме Народното събрание и да изберем правителство, продължи тя.

За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия 46-ото обикновено Народно събрание. Да, това е привилегия не само за възраст и опит. Това е привилегия, която аз уважавам много. Първото нещо, което искам да ви кажа, надявам се да видя усмихнати лица и готовност във всеки във вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост. Ето защо искам да ви призова към нещо, нека да бъдем добри, да бъдем усмихнати. Нека да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на Европейския съюз, посочи Зайкова.

Вчера ЕК излезе с доклад за върховенството на закона. В него ясно се казва, че трябва да има реформи в съдебната власт. Че не бива да избираме съдии без конкурс и имаме проблеми с ВСС, нищо, че оставиха под черта проблема със закона „Магнитски“. Ние обаче трябва да изчистим това петно“, каза още Зайкова. Тя обърна внимание на проблемите в образованието и се върна във времето на соца, когато ни лъжеха как сме били на 5-о място в това отношение. Зайкова критикува ниските пенсии и допълни, че трябва да се помага на бизнеса. „Да не забравяме какво ни е поръчал суверенът. Нека да си изберем правителство. Не е важно то да е подкрепено с мнозинство, а какви ще са приоритетите му. Европа няма да ни забрави и да ни изостави. Не забравяйте, че ни чакат пари по Плана за развитие. Важното е те да не бъдат откраднати. Конфронтацията и омразата са път за никъде. Общата цел е България. Не забравяйте кой и защо ви е пратил тук. Пожелавам ви успех! Нека мечтата на народа да се сбъдне!, каза още Зайкова.

След думите ѝ депутатите положиха клетва.

Frognews.bg

Източник/ци: Орисницата Мика Зайкова откри 46-ия парламент: Народът ни каза, че не иска да живее повече така – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!