Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Избраха Ива Митева за председател на 46-тото Народно събрание

Ива Митева бе избрана за председател на 46-тото Народно събрание. Кандидатурата й бе обявена от Тошко Йорданов, който я определи като ”най-достойна”. Ива Митева бе председател на 45-тото Народно събрание.

Ива Митева бе избрана с 137 гласа “за”, 1 - “против” и 99 “въздържал се”. Против гласува Георги Кадиев, който излезе, за да обясни своите мотиви. Един от тях е липсата на диалог.

“Българските граждани ни казаха да отстраним досегашните управляващи и да го направим заедно. Липсата на разговори ще доведе до провала и на този парламент. Тази отговорност е изцяло на “Има такъв народ”. Те трябва да поемат инициативата”, обясни Георги Кадиев.

Този път своя кандидатура имат и от БСП. За председател бе предложен Кристиан Вигенин, който бе зам.-председател в предишния парламент от групата на левицата. 

Предложените две кандидатури не бяха разискани и се премина към гласуване.

За знаково се смята избирането на председател на парламента. Причината - обикновено около това се конструира основното мнозинство. 

От трибуната Ива Митева заяви:

"Трябва да помним за какво сме избрали, да чуваме и следваме волята на народа, да мислим и говорим като народни представители. И най-важното - да не забравяме откъде сме тръгнали. Всеки един от нас заложи името си да спечели доверието на хората по време на кампанията. Затова трябва да изпълним поетите ангажименти чрез приемането на конкретно законодателство за по-висок стандарт на живот, за по-добро здравеопазване, за по-добро образование, за постигане на реална съдебна реформа".

.

Източник/ци: Избраха Ива Митева за председател на 46-тото Народно събрание

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!