Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълен обрат: Нинова поема курс към властта

Тотален обрат в отношението на шефката на БСП Корнелия Нинова към т.нар. партии на протеста, които се очертава да направят опит за съставяне на кабинет се готви да разкрие предстоящият пленум на левицата, научи Lupa.bg. 

По информация на нашите източници това ще е старт на нов курс за бесепарите - към властта, въпреки че и Има такъв народ на Слави Трифонов, и Демократична България, и Изправи се! Мутри вън! се стремят да отклоняват всякакви хипотези за правителство с участието на социалистите. А планът какви да са координатите на въпросния път се очаквало да бъдат разкрити идната неделя. 

Това е и причината критиките на "Позитано" 20 в последните дни към функционерите на Дългия, част от служебното правителство, Мая Манолова и десницата да изглеждат по-рафинирани и не така остри, както по време на предизборната кампания, когато основните обекти на атака от страна на червената централа бяха именно тези политически субекти. 

Нинова е премислила под давлението на свои приближени, очевидно с по-остро зрение другари, които са й предложили да се опита да спаси поста си на председател именно като направи постъпки към евентуално участие на БСП във властта, твърдят запознати със совалките, които тя била предприела навън в последните дни.

Според информаторите ни никак не било задължително Корнелия да иска преговори за най-апетитните постове в изпълнителната власт. Вече била готова да склони и за втория ешалон държавна администрация, стига подходящите за нея кадри от левицата да бъдат включени в него и да имат думата при разпределянето на бъдещите бюджети.

Така, в случай, че успее да вкара свои бесепари в следващото управление, тя ще се спаси от т.нар. лидерски въпрос, който вече й се готви с евентуално свикване на конгреса. Разбира се, условието би било и да се "изчегъртат" опозиционните членове, които вече са намерили място в и около "Дондуков" 1. 

Междувременно източниците ни разкриват, че не е изключено да се стигне до уставни поправки заради пробойни в партийния закон, лъснали при последните 2 национални вота. Една от тях била свързана с текстовете за изключването на партийци, които са решили да се явят като кандидати на друга политическа сила или в различна от червената коалиция. 

Източник/ци: Пълен обрат: Нинова поема курс към властта - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!