Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цвета Караянчева не о́ди пеша: ПКП с шофьор и лимузина от НСО още 4 години

Кърджалийската проста п**ка на ГЕРБ Цвета Караянчева, която за всенародно задоволство не успя да намери място в новия парламент заради сложна математическа врътка при обработването на гласовете на българите от чужбина, ще ползва служебна лимузина и личен шофьор от НСО още 4 години и „нема да о́ди пеша“, както нахално призова преди време софиянци, които ползват „метрото на Баце“, дочу Narod.bg.

Макар, че няма да е депутат за първи път от 2009 г. насам, Караянчева все пак ще продължи да ползва някои екстри, полагащи й се в качеството й на председател на 44-ото Народно събрание, пише „Уикенд“.

Парламентът бе разпуснат тази пролет, след като мандатът на кабинета „Борисов 3“ изтече, но месеци по-рано в пленарна зала бе гласувано, че и председателят на Народното събрание има право да ползва лимузина, бодигард и охрана от НСО цели четири години след като сдаде поста. С подобни привилегии ще се ползват също президента на България, главният прокурор и министър-председателя.

Цвета Караянчева бе народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-тото Народно събрание. Тази пролет тя отново бе предложена за председател на парламента, но получи шумни освирквания от набралата сили опозиция, а на председателското място седна Ива Митева от „Има такъв народ“.

Цвета Караянчева се сдоби с грозен прякор, който й бе лепнат, след като в медиите бяха разпространени записи на бившия премиер Бойко Борисов.

Часове след като стана официално известно, че Цвета Караянчева не влиза в парламента, въпреки, че е събрала повече гласове от влизащия на нейно място представител на „Има такъв народ“, тя се ожали във фейсбук профила си, че нейните симпатизанти са били подложени на невиждан произвол от страна на полиция и прокуратура.

„Искам да изкажа дълбокото си уважение към нашите съмишленици в  Кърджали, които не се поддадоха на заплахите, на изнудването и невероятния натиск, който им бе оказан. По време на изтеклата предизборна кампания нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 година.

Невинни хора бяха арестувани заради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвинение. Искаха да ни прекършат. Не им се получи. Уверявам Ви, че с всички, които си позволиха да арестуват незаконно и да тормозят граждани по политически признак, ще се видим в съда. България все още е свободна и демократична държава!“, написа Караянчева.

Както вече Narod.bg съобщи, за да не остане без работа, Караянчева се връща в завода за поцинковани кофи, откъдето започва пътят им към хунтата на Баце.

Източник/ци:Цвета Караянчева не о́ди пеша: ПКП с шофьор и лимузина от НСО още 4 години - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!