Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов беше партньор с босовете и "арбитър" между тях. Трифонов стана "партия" дори с тези, които поръчаха Илия Павлов

alt

"Има такъв народ" може да е проект на онези сенчести сили, които са пуснали корени в толкова много сегменти от политиката и икономиката в България.

Възможно е през идните месеци и в ЕС, и в България да се намерят хора, които да въздишат по относителната предвидимост и благонадеждност на Бойко Борисов, пише във ФАЦ Райнхард Везер.

Германският журналист фокусира коментара си върху приликите между Бойко Борисов и Слави Трифонов - и двамата са имали вземане-даване с босовете на групировките.

Има обаче и съществени разлики - Борисов беше партньор с босовете и "арбитър" между тях. Трифонов беше техен "бард", но не трябва да бъде подценяван - доказал е, че може успешно да маневрира между тях.

ИТН не е и проект на "сенчести сили" - може ли бивш медиен крал като Делян Пеевски да е "сенчеста сила"?! Кирил Домусчиев каква "сенчеста сила" може да е - има бизнес в САЩ? Каква "сенчеста сила" са корпоративните фактори, които стоят зад Николай Василев?

alt

Слави Трифонов беше много близък с Васил Илиев и Георги Илиев, босовете на ВИС-2, както и с Илия Павлов, но стана партия и с тези, които поръчаха шефа на "Мултигруп".
 
Шоуменът-политик обаче никога не е бил партньор с босовете като "Бойко", едва ли ще успее да влезе и в ролята на "арбитър".
 
Трифонов вечеря с Домусчиев в "Есте", но това дали се харесва на корпоративните фактори, които са изключително близки с Николай Василев, предложен от лидера на ИТН за премиер?!
 
Може би за Слави Трифонов е най-добре кабинетът на ИТН да не мине в парламента, освен ако не е поел ангажименти срещу инвестиции от десетки милиони на босовете в проекта.
 
bgsniper.com

Източник/ци: Борисов беше партньор с босовете и "арбитър" между тях. Трифонов стана "партия" дори с тези, които поръчаха Илия Павлов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!