Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бенатова: КОЙ е големият печеливш. На следващите избори ГЕРБ ще си върне позициите

#КОЙ е големият печеливш

От вчера мислех да пиша кой е големият печеливш от тази, на вид, нарочно дразнеща игра на Слави. Изглежда да е Борисов. И като доказателство, се сетих за ефекта " Волен Сидеров" през 2006а. Нямаше друг по-сигурен начин за осигуряване на втори мандат на Георги Първанов, от това Волен Сидеров да се класира за балотаж, както се и случи. И това да накара всички "да бранят демокрацията", привиждайки в Първанов "нормален човек", на фона на съвсем умишлено демонстриращия крайност Волен. И на пресконференцията след първия тур изпъква един "смел журналистически въпрос" към току що спечелилия второ място Сидеров. От неизвестния тогава репортер Веселин Иванов, а сега известен като ликвидатора на BITи "Правен свят", и пресаташе на главния прокурор Иван Гешев. Та, тогава Веселин Иванов блесна с въпроса: г-н Сидеров, от кога не сте си пили хапчетата?

Много хора му се зарадваха тогава, защото им пасваше на вътрешното усещане и настроение. За мен имаше нещо гнило в това настървение срещу Сидеров, квалификации и липса на журналистика. Години по-късно видяхме същото, когато един уж бивш сподвижник на Сидеров го удари пред натфиз, така че да изглежда, че е бит от полицай. Активни мероприятия, се наричат тези неща. При тях и двете страни са наясно, че участват в режисирани сценки.

Сега е интересно да не изпуснем кой минава незабелязано, докато Слави играе Сидеров.

****

Ще го кажа по друг начин. На фона на предложението на Слави, всеки друг "експертен кабинет" вече би изглеждал по-приемлив. На следващи избори ГЕРБ ще си върне позициите. И за да не бъде допуснато това, останалите партии ще одобрят "по-добрия експертен кабинет", в който ще са същинските подводни камъни, заложени от "здравите сили". Енергията се изхаби сега, а времето за вглеждане и бдителност, предстои. Защото партиите не искат избори. Пазарлъците тепърва започват. За реализиране на мечтата на ДПС - експертен кабинет.

*****

Малко от коментара на Иво Инджев: "Очаровани са най-вече самите гербаджии. Не могат да се нарадват, че има и друг злодей на хоризонта, което прави техния доказан злодей да изглежда като добряк и жертва на задаващото се по-голямо зло."

*****

May be an image of 1 person, sitting and text that says 'REVOLUT UT REBOOTING THE POLITICAL 1'

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!