Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топ журналист: Слави няма да състави кабинет, Бойко ще затрие ГЕРБ

Топ журналистът Петьо Цеков е категоричен, че предложените от Слави Трифонов хора няма как да се превърнат в кабинет. Цеков коментира и темата ГЕРБ – споредп него, ако факторите в ГЕРБ искат хунтата да оцелее, трябва да се отърват от мутрата Бойко Борисов, който е напът да затрие уродливото си творение с неадекватното си поведение, установи Narod.bg.

„Предложението на Слави Трифонов няма да се превърне в правителство. Ще бъде отхвърлено от целия парламент, коментира в предаването на „Сега“ „(О)позиция“ зам.-главният редактор Петьо Цеков.

„И до момента не е ясна целта на Трифонов с изпреварващия му ход да представи проекто кабинет.  Ако целта му е да има правителство, очевидно това е най-нелепият ход на един политик, дори и да се казва Трифонов. Той напълно избяга от диалога, дори с останалите партии на протеста. Той все едно извива ръце. Това е ултиматум.

Ако целта му е да не бъде прието неговото правителство, оправдавам хода му. Тогава ще се завърти парламентарната ролетка и ще стигне до БСП или ДБ. Ако и техен кабинет не бъде подкрепен, тогава ще стане ясно, че партиите са се запътили към трети парламентарни избори тази година. Приоритетите на Слави накратко са злободневие и космонавт“, каза Цеков. 

„Що се отнася до Борисов, той е все по-неадекватен, търси доводи, където ги няма. Критиките му срещу машините за гласуване са като на лудите от XIX век, които са чупели техниката. Борисов завлича ГЕРБ, колкото по-бързо се махне от политическата сцена, толкова по-добре за неговата партия. Изборите бяха добре организирани.

Секционните комисии са благодарни, че изборният процес бе толкова организиран. В това включвам и действията на МВР, които ограничиха максимално купения вот. Ниската избирателна активност се дължи отчасти на това, но и на факта, че е юли, хората излизат в отпуска. Да гласуваш не е основният приоритет на хората“, заключи Петьо Цеков.

Източник/ци: Топ журналист: Слави няма да състави кабинет, Бойко ще затрие ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!