Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръгна подписка срещу Саня Армутлиева: "Абсурдно е човекът, който краде от целия музикален бизнес от години да бъде министър на културата"

Предложената от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов за министър на културата - Саня Армутлиева се оказа една от най-спорните кандидатури в проекто кабинета на шоумена, който трябва да бъде оглавен от царското юпи Николай Василев. Тази сутрин група музиканти и общественици стартираха онлайн петиция срещу Армутлиева, като настояват нейната номинация да бъде оттеглена.

Абсурдно е човекът, който краде от целия музикален бизнес от години да бъде министър на културата, смятат подкрепилите петицията. Според тях това е най-неподходящият човек за министър на културата. "Тази жена е крадец! Тя е в основата на съсипването на музикалния бизнес у нас по чисто егоистични причини", четем гневни коментари на подписали петицията до лидера на ИТН Слави Трифонов, до неговия заместник Тошко Йорданов, до депутатите от новоизбраното 46-то Народно събрание и до медиите.

Автори на подписката са актрисата Десислава Миланова, музикантът Християн Георгиев и общественикът Диляна Величкова. За по-малко от два часа петицията бе подкрепена от над 230 души.

"На 12.07.2021 г. Станислава (Саня) Армутлиева бе предложена за министър на културата. За широката общественост е ясно, че през изминалите години г-жа Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.

Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се НУЖДАЕМ от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист", пишат авторите на петицията.

"Каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран? Какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства? 

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура", настояват подкрепилите петицията срещу Саня Армутлиева, която е музикален продуцент, създател и управител на „Вирджиния рекърдс".

Тръгна подписка срещу Саня Армутлиева

Източник/ци: Тръгна подписка срещу Саня Армутлиева - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!