Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наглост! Хунтата раздава по 50 лв. на глас до сградата на МВР в Силистра (СИГНАЛ)

На фона на засиленото полицейско присъствие пред изборните секции, както и многобройните арести за купуване на гласове през изминалите две седмици, хунтата отново продължава с далаверите с гласове.

Левицата е внесла жалба до ЦИК и РИК относно купуване на гласове за ГЕРБ в Силистра, в непосредствена близост до сградата на МВР в града. Сумата за купен глас е била 50 лв., съобщиха от „Позитано“ 20.

„БСП за България“ сигнализира РИК и за манипулиране на хора с психични увреждания в центъра за настаняване на пълнолетни лица с психични разстройства в гр. Алфатар. Настанените в центъра лица са придружавани от служители в изборното помещение, които са гласували вместо тях на хартиени бюлетини, което е в разрез със закона.

Разследване на Би Ти Ви също показа как се купуват гласове в ромския квартал в Карнобат. „Мизата“ там също тръгва от 50 лв. за глас.

Бащата на кандидат за народен представител от „Има такъв народ“, е назначен за член на Секционна избирателна комисия в Кресна, сигнализират в жалба до Районна избирателна комисия-Благоевград от ГЕРБ-Кресна.

Според сигнала до Районна избирателна комисия в Благоевград има наличие на несъвместимост, което е в разрез с чл. 96 от ИК, посочват бившите управляващи.

От другия щаб, който се занимава с изборните нарушения – на прокуратурата и ДАНС, обявиха, че за последните 24 часа са образувани 167 нови преписки, а новообразуваните досъдебни производства са 7. Същите са на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Източник/ци: Наглост! Хунтата раздава по 50 лв. на глас до сградата на МВР в Силистра (СИГНАЛ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!