Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Намалиха заплатите в ББР

Една от първите задачи на новите членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) е била да намалят възнагражденията на изпълнителните директори на банката. Това заяви пред бТВ Стамен Янев, председател на Надзорния съвет на държавната финансова институция.

Тези дни служебният министър на икономиката Кирил Петков разкри, че някои от шефовете на банката са получавали безумно високи. В някои месеци те са стигали до 60 000 лв.

Янев не посочи какви ограничения са наложили върху възнагражденията на членовете в борда на директорите на държавната банка, чиито регулярни заплати, както стана ясно са около 30 000 лв. Самият той като член на Надзорния съвет обяви, че не получава заплата. "Законът не позволява висши държавни служители да получават възнаграждения от участието си в контролни органи на държавни фирми", каза Янев, който влезе в надзора на ББР като зам.-министър на икономиката, а сега е директор на Българската агенция за инвестиции. Това обаче не се отнася до останалите членове на надзора, които не са на висши позиции в държавната администрация.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Намалиха заплатите в ББР

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!