Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски изтребители F-16 кацнаха на авиобаза Граф Игнатиево. Първите кораби на НАТО пристигнаха във Варна

Американски изтребители кацнаха в България. Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в международна летателна тренировка “Тракийска звезда 2021”, която ще се проведе за времето от 12 юли до 22 юли 2021 г. съвместно със сили и средства от състава на Военновъздушните сили на Република Гърция, Румъния и САЩ.

На 9 юли 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево успешно се пребазираха самолети F-16 от 555-та авиационна ескадрила от състава на 31-во авиокрило на ВВС на САЩ в Европа, базирани в Авиано, Италия.

От българска страна съвместни задачи със страните-партньори ще изпълняват екипажите на самолети Су-25 от База за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-24, AS-532 AL “Cougar” и Bell-206 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски на Военновъздушните сили и Сухопътни войски.

Авиобаза Граф Игнатиево ще осигурява въздушното ръководство на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна-домакин.

Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в тренировъчните действия от базовите си летища.

Съгласно сценария, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в съвместни въздушни действия, като изпълняват полети за нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана и реализират задачи по бойно търсене и спасяване.

„Тракийска звезда 2021“ е международна летателна тренировка, която се провежда във въздушното пространство на Република България, Република Гърция и Румъния и предоставя на участниците възможности да генерират богат опит и реално взаимодействие, пишат на страницата на Bulgarian Air Force във фейсбук.

Първите кораби на НАТО пристигнаха във Варна

На Морска гара Варна пристигнаха първите три бойни кораба  за Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021".

Турският "T.C.G AKCAKOCA", румънският "LT.LUPU DINESCU" и испанският "RAYO" вече акостираха на кея, пише Булфото.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Американски изтребители F-16 кацнаха на авиобаза Граф Игнатиево

Petel.bg - новини - Първите кораби на НАТО пристигнаха във Варна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!