Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕКСКЛУЗИВНО: Първата задача на 46-я парламент: Пълно изчегъртване на герберите от администрацията

ИТН, ДБ и ИСМВ вече са се договорили за спешен ремонт на Закона за публичните предприятия

Независимо дали ще се конституира редовно правителство след съставянето на 46-я шарен парламент, както социолозите предвиждат, Демократична България, Има такъв народ и Изправи се! Мутри вън! вече са постигнали принципен консенсус за спешни поправки в Закона за публичните предприятия с единствена цел - пълно изчегъртване на кадрите на ГЕРБ, назначени от кабинета "Борисов-3".

Повечето от Надзорните и управителните съвети на редица агенции и държавни дружества бяха назначени в рамките на 2020 и началото на 2021 г. със съмнителни конкурси, много от които излъчиха за между 3 и 5-годишни мандати шефове без ценз, без управленски опит и без възможност за истинска конкуренция между кадрите. 

Оправданието от предишните управляващи бе за отложени и забавени срокове в изпълнението на новите промени в правилника на закона заради пандемията, но наваксването след това доведе до абсурди, като този в Българската агенция по експортно застраховане. 

Бутиковата институция проведе конкурс "на тъмно" точно между Коледа и Нова година, като събираше документи едва 5 работни дни, а обявлението за конкурса мистериозно изчезна, а след това се появи. Очаквано, в крайна сметка изпълнителни директори отново станаха Момчил Ройнев и Любима Джизова. Впоследствие, след като Кирил Петков пое икономическото министерство, което е и принципал на БАЕЗ, поде проверки и в нея, като резултатите от нея се очакват до дни...

Източник/ци: ЕКСКЛУЗИВНО: Първата задача на 46-я парламент: Пълно изчегъртване на герберите от администрацията - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!