Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лаура Кьовеши размаха първи жълт картон за България

Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма „Околна среда”. Това обяви екоминистърът Асен Личев. Това е първата акция конкретно за България, която Лаура Кьовеши подхваща, откакто е на поста. Румънката бе на визита у нас миналия месец, като обеща прозрачност в операциите и изрази надежда за добро съвместно сътрудничество. 

Проверката е предприета след писмо на бившия министър Емил Димитров, с което той изпраща ОПОС на прокуратурата, като преди това го е наградил с 200% ДМС, заяви още министър Личев.

„Първата работа на Европейската прокуратура в България се оказа, че е свързана с МОСВ и лошото управление на ОПОС”, каза Личев.

Преди това той коментира как са харчени пари във ВиК сектора.

„Над 4,6 милиарда са дадени за ВиК сектора, като парите са били за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби”, обясни Личев. „Виждате какъв е ефектът от тези пари, особено по отношение на намаляването на водните загуби”, коментира министърът.

Той даде и примери.

„В Бургас – 600 милиона, в Монтана – 63 милиона лева. 1 към 10. Тези пари са дадени за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби. Над 4,6 милиарда само по ОПОС и само от ПУДОС”, заяви Личев.

Източник/ци: Лаура Кьовеши размаха първи жълт картон за България - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!