Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИНАТА: ГЕРБ ще са трети или четвърти на изборите! Не съчувствайте на инквизиторите

ГЕРБ на Борисов ще бъде трета или четвърта по брой гласове на изборите на 11 юли. Това сочат проучвания, които не се базират на традиционните социологически анкети, а на психологическите и емоционални нагласи на гражданите. Тези резултати не се огласяват, защото плод на научни изследвания, а не на класически методики за прогнозиране. Няма чудо - има реалност и тя е натрупана омраза и умора от Борисов, борисовщината и лицемерието на партийната пропаганда.
***

И те излязоха на протест, защото срещу тях се упражнявали репресии. Как така, ние сме правова държава! – чува се писукане сред рехавите редици на протеста. Да не забравя: недоволните са от ГЕРБ. Те са жертвите… Само два месеца след като пред Съдебната палата със същите жалвания излязоха група прокурори, които бяха поздравени от баш прокурора – те пък били репресирани от искането за закриване на инквизицията… Пардон – на специализираните съд и прокуратура.

***

Споменах инквизиция, ще спомена и, че Иван Гешев се определя като „инструмент на Господ“, което ни препраща към Великия инквизитор Томас де Торквемада.

Сега си представете Торквемада, който лично участвал в изгарянето на кладата на над 2000 души, набедени, че са виновни за нещо, на протест, че е репресиран, когато омразата на хората срещу действията му се трансформирала в открити бунтове срещу мракобесието.

***

Омразата и желанието за мъст са част от формирания протестен вот срещу управлението на ГЕРБ, упражнявано еднолично от Бойко Борисов. Тези чувства са спонтанна реакция и дълго потиснати емоции, породени от безчинствата на миналата власт и безконтролността на репресивния апарат, хвърлен срещу обществото, основна част на който е прокуратурата на Иван Гешев.

Данните на водещите агенции от последните дни са почти еднакви. И Алфа рисърч, и Галъп съобщават за изравнени резултати между „Има такъв народ“ и ГЕРБ. Със сигурност социолозите са си свършили съвестно работата. Друг е въпросът съвестно спрямо кого? Защото те са наясно, че моментната картина в никакъв случай не гарантира точни прогнози. Ще припомня: През 2001 г., когато СДС и НДСВ бяха представяни с почти еднакви резултати до деня на изборите, финишираха с резултат 18% за „сините“ и 42% за царистите.

През 2009 г., когато трите партии от управляващата Тройна коалиция в проучванията до последния момент водеха сериозно на ГЕРБ, в изборния ден бяха разбити от партията на Борисов, НДСВ направо се затри.

Вътрешните проучвания на ГЕРБ показват, че с тях и Борисов ще се случи нещо подобно. И страхът ги парализира. Какво да направят, как да се спасят и да излъжат“пратеника“ на Съдбата?

***

И се хващат за сламката: да направим като инквизитора Торквемада, който, за да се спаси от народния гняв, се оградил с телохранители и се изолирал в манастир (в тайна негова къща, според някои източници), за да избегне възмездието. Умрял сам, богат, изоставен и ненавиждан. Дори монахини отказали да му помагат, когато бил болен. Ще припомня, че бруталните репресии на испанската Инквизиция и Торквемада са извършвани в името на Христа. Както днес Борисов и Гешев ни пробутват своя принос към демокрацията и закона…

***

Борисов, Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров и слугинажът им са преследвани от проклятието на собствения си народ. Нещата трябва да се изговарят открито. Социологическите проучвания са едно, емоциите, които бушуват у хората преди вота, са съвсем друго нещо. Именно те ще повлияят на избора в неделя. И така трябва да бъде. Разум, но повлиян от преживяното. Абстрахирайте се от пропагандата, ако искате да останете хора.

Ако не беше толкова перверзно и цинично, щеше да е забавно да се наблюдават репресиращи години наред сатрапи, да реват и протестират, че са репресирани… Парадокс, достоен за абсурдната ни дествителност.

Емил Азар

.
Той търси съчувствие...

Източник/ци: НОВИНАТА: ГЕРБ ще са трети или четвърти на изборите! Не съчувствайте на инквизиторите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!