Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истинска социология: Бойко бие Слави и отвява всички с половин милиард километра и 30 милиона подписа

Бойко отвя конкуренцията с 200 с неговите скромни половин милиард километра и 30 милиона подписа

Истинска социология от Narod.bg: ГЕРБ изпадна до №3, даже стъкмистиката признава срива на Бойко Борисов

Истинските данни за нагласата на хората дни преди вота сочат, че към този момент ГЕРБ е трета политическа сила. Това разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от голяма социологическа агенция, настоял за анонимност.

„Реалните данни се прикриват, шефовете пускат статистика, която е баланс между истината и парите, които са получили от ГЕРБ, за да замазват реалната нагласа на избирателите дни преди изборите”, обясни източникът на Narod.bg.

Последната агенция, която издави поръчковата си социология, е „Сова Харис”, която официално бе призната за агенцията с най-неточни прогнози за последните 10 години.

„Сова Харис” е регистрирана през 1990 г. с името „Сова 5”. Със социологически проучвания започва да се занимава през 1993 г., когато я оглавява Васил Тончев. През години съсобственик в агенцията е бил и рекламният бос от кръга на Баце Красимир Гергов, а сега съдружник на Тончев е Ваня Мамарова. Приходите на дружеството в последните години варират от 70 до 300 хил. лв., като то е по-често на загуба. През 2019 г. отчита оборот от 249 хил. лв. и 13 хил. лв. печалба.

Данните на „Сова Харис” показват, че има редукцията на резултатите за ГЕРБ и повишението на подкрепата за „Има такъв народ”, което оставя открит въпроса за победителя от предсрочните парламентарни избори, като границата между двете водещи политически сили е в рамките на т.нар. „стохастична грешка”.

Представителното за пълнолетното население на страната проучване на е проведено по поръчка на Dir.bg броени дни преди вота на 11 юли. В периода 2-6 юли 2021 г. 1000 български граждани са дали отговорите си по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента.

Стъкмистиката на „Сова Харис” показва, че „Има такъв народ” и ГЕРБ са с изравнени позиции, като партията на Бойко Борисов получава 22,6 %, а формацията на Слави Трифонов – 22,1 %.

Всъщност, истината е с няколко процента по-различна – Слави Трифонов категорично е №1, на второ място излиза БСП, а мафията ГЕРБ е едва трета политическа сила, категоричен е читателят на Narod.bg.

Източник/ци: Истинска социология в Narod.bg: ГЕРБ изпадна до №3, даже стъкмистиката признава срива на Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!