Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия призова Обединеното кралство да спре провокациите – Доминик Рааб: Британските кораби ще продължат да плават около Крим!

Москва за Лондон: С провокаторите трябва да си директен

Русия призовава Обединеното кралство да спре провокациите след инцидента с военния кораб "Дефендър", заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави, че Черно море не е място за "подобни игри".

„Трябва да разговаряте възможно най-директно с провокатори, като съществено обяснявате на пръсти, че следващия път те трябва да оставят провокациите си настрана и да не се намесват тук", каза той.

"И рисковете от конфликт в резултат на това може да се увеличат още повече. Черно море не е мястото, където подобни игри са допустими ", заяви Рябков в интервю за списание" Международна жизн ", публикувано във вторник.

Доминик Рааб: Британските кораби ще продължат да плават около Крим

Във вторник министърът на външните работи на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви, че корабите на страната ще запазят маршрута си през водите на Крим въпреки скорошния инцидент с участието на британския ескадрен миноносец HMS Defender.

"HMS Defender пое по най-краткия и директен маршрут. Това е международно признат маршрут за движение", твърди Рааб.

"Имаме пълното право да извършваме невинно преминаване през украински териториални води, съгласно международното право. Това ще продължим да правим", каза Рааб пред парламентарна комисия.

От своя страна Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че миноносецът е бил на път от украинската Одеса до Грузия и изобщо не е имало предупредителни изстрели. Според кадрите, публикувани от руската служба за сигурност ФСБ, корабът е игнорирал предупрежденията за използването на оръжия и е напуснал водите край Крим само след предупредителни изстрели.

Военният кораб влезе в това, което Москва смята за руски морски район близо до нос Фиолент в Крим на 23 юни. Руският флот трябваше да изстреля предупредителни изстрели, за да отклони кораба.

Източник/ци: Москва за Лондон: С провокаторите трябва да си директен - Поглед Инфо

Доминик Рааб: Британските кораби ще продължат да плават около Крим - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!