Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мафията на Бойко се самоизяжда – купувачите на гласове стават свидетели срещу ГЕРБ

Мафията на Бойко Борисов, пусната да купува гласове за изборите на килограм, приключва със самоизяждане, разкри Narod.bg. Заловените на няколко места в България купувачи на гласове са решили да пропеят срещу организаторите на престъпната подмяна на вота, като станат защитени свидетели.

Спукана му е работата на Баце, арестуваните търговци на гласове от ГЕРБ, повечето с криминално минало зад гърба си, сега са поставени пред реалната опасност да влязат в пандиза. За да си го спестят, много от тях са решили да предадат хунтата и да свидетелстват за организираното купуване на гласове по заповед на Бойко Борисов, финансирано с милионите, откраднати от бюджета, обясни източник на Narod.bg от МВР.

В пловдивския квартал „Столипиново”, например, в петък бе задържан собственикът на цех, у когото бяха открити над 6 000 лв. Не е известно дали са му повдигнати обвинения, известно е само, че е освободен 24 часа по-късно – защо? Защото вече е защитен свидетел. Ден по-късно са задържани още двама души, които са признали, че са му помагали.

В района на Хасково пък се стигна до обискиране на домове и бяха открити списъци с десетки хиляди лица, Води се разследване срещу общинска съветничка и семейството ѝ. Първоначално са задържани за 24 часа заради открити голям брой на избиратели и други, които дадоха повод да бъдат заподозрени. Прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Причината е същата – доброволно съдействие за разкриване на престъпната организация. Същите престъпници днес са в качеството си на свидетели по досъдебното производство за купуване на гласове, предаде и bTV.

Акцията започва от село Димитровче – в къщата на свекъра на общинската съветничка са открити 393 имена и номера на изборни секции и визитка на кандидат-депутат от ГЕРБ.

В списъците има общо 28 000 имена и адреси. В къщата са открити и киниги с финансови отчети на фирмата, занимаваща се с дезинфекция по границата с Турция, чийто служител е съпругът на общинската съветничка. В имоти на семейство в Свиленград са намерени и над 4000 евро, а в един от телефоните снимка на бюлетина от изборите на 4 април.

По подозрение за търговия с гласове за 24 часа са задържани бащата, двамата братя и общинската съветничка. Адвокатът на семейството заяви, че те са освободени и срещу тях няма повдигнати обвинения. От прокуратурата съобщиха, че разследването продължава. От МВР смятат, че те са участвали в купуване на гласове на 4 април, като според тях тази схема е трябвало да проработи и на тези избори.

Източник/ци: Финал в Narod.bg: Мафията на Бойко се самоизяжда - купувачите на гласове стават свидетели срещу ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!