Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Купуват вота с пари от наркотрафик

/Поглед.инфо/ Парите, които се използват за купуване на гласове, идват от наркотрафик и други криминални дейности. Източник може да са и бизнесмени, които искат да са близо до властта. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "Лице в лице" по btv. "Разкритията за покупка на гласове са ежедневие, сигналите за около 150, а вече започнатите дела са 20. Най-серозният случай е в Хасковско, където са намерени списъци с данните на 28 хиляди души", заяви МВР-шефът.

Според Рашков в неделя ще има десетки хиляди българи, които ще участват в изборите формално, без да изразят своята позиция. „Има българи, които са с толкова нисък социален статус, че са готови срещу 30, 50 или малко повече пари да гласуват за когото им се каже”, категоричен бе Рашков. Министърът призна, че днес е споменал партия ГЕРБ като купувач на гласове и заради острите думи на лидера Бойко Борисов, който нарече служителите на МВР милиционери. Бойко Рашков коментира също, че главният прокурор Иван Гешев може да бъде остранен от поста за уронване на престижа на съдебната система. Какви са доводите за това той обеща да каже скоро, след като минат изборите.

"Корупцията в България е с чудовищни размери, заяви още Рашков. Той даде пример, че 8,6 млрд. лева за били „дадени” на фирми в нарушение на закона за обществениете поръчки и няма гаранция, че те няма да изчезнат.

Източник/ци: Бойко Рашков: Купуват вота с пари от наркотрафик - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!