Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави твърдо няма да е премиер, финансовият и икономическият министър - отличници

/Поглед.инфо/ "Изказва се неподготвен", каза Тошко Йорданов по повод иронията на Сиромахов за мажоритарния вот

По думите му Слави Трифонов не иска персонално власт, а резултати и министрите ще бъдат правилно подбрани изпълнители на политики. Трифонов не искал да е министър-председател, а самият Йорданов не искал да е министър, стана ясно още.

Според него служебните министри Кирил Петков и Асен Василев - на икономиката и на финансите,  се справят добре, но дали те ще останат в евентуален бъдещ кабинет щяло да се разбере след вота в неделя.

За потенциални партньори на "Има такъв народ" в следващия парламент посочи "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

Изказва се неподготвен - това беше отговорът на Тошко Йорданов за поста на Иво Сиромахов "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента".

Иво Сиромахов, сценарист в "Шоуто на Слави", написа въпросния пост, след като в началото на 45-ия парламент тръгна съмнение, че мажоритарната система не е сред приоритетите на "Има такъв народ". Тогава Тошко Йорданов каза, че партията не се отказва от мажоритарен вот, а само го отлага.

И за да е сигурно това, по предложение на "Има такъв народ" в преходните и заключителните разпоредби на Изборния кодекс бе записано: „пропорционалната изборна система за избори за народни представители по чл. 246 се прилага до произвеждането на първите редовни избори за народни представители след влизането в сила на този закон“.

Точно тази разпоредба обаче бе отменена като противоконституционна от Конституционния съд в петък. Мотивите - толкова е неясна, че противоречи на принципа на правовата държава.

Сега Тошко Йорданов отново увери, че "ще реализираме тези неща, на които хората казаха "да" на референдума през 2016 г.". И още: "дебатът за мажоритарния вот трябваше да се проведе преди референдума през 2016 г., народът реши и трябва да се изпълни желанието на хората".

Източник/ци: Слави твърдо няма да е премиер, финансовият и икономическият министър - отличници - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!