Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живко Георгиев: Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното

"Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Одобрението за Румен Радев също расте, има добри шансове за втори мандат". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" социологът и член на Стратегическия съвет за развитие при президента Живко Георгиев. 

"Битката е вече на друго равнище. Появиха се нови формации, които веднага влизат в клуба на средните по подкрепа. Няма да имаме скоро партии с 30-35%", каза още той. 

Според него скандалите няма да изиграят голяма роля в тези избори, те са в периферията на общественото внимание. А истинската кампания не тече в публичното пространство. 

"Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от гледна точка на политическата комуникация", коментира той. 

По думите му спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ. 

"Не мисля, че ще е проблем да се създаде правителство в следващото НС. "Има такъв народ" се възприема еднозначно като един от финалистите на предсрочните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии запазват позициите си или бележат ръст", заяви Живко Георгиев. 

"ГЕРБ е по-изолиран и по-нежелен за комуникация партньор от всеки друг, както и патриотите", смята социологът. ДПС и ВМРО също са сред най-изолираните. 

Автор: Епицентър.бг

Източник/ци: Живко Георгиев: Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!