Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално все още държавният служител Бейзат Яхя превежда на Бойко Борисов на срещата с Ердоган!

Бойко Борисов проведе среща, в качеството си на партиен лидер на ГЕРБ с президента на Турция Ердоган.

Борисов онагледи във Фейсбук срещата си с Ердоган, а оттам българските телевизии пуснаха кадри.

АФЕРА разпозна по гласа лицето, което превежда на Бойко Борисов по време на срещата с Ердоган.

Това е скандалният Бейзат Яхя, който на 16 април т.г. със заповед на ГЕРБ земеделската министърка осъмна с договор за още пет години като член на борда на директорите на Североизточно предприятие, което управлява горите и ловните стопанства на Варна, Шумен, Добрич и Търговище.

В този ареал попада и любимата на Бойко Борисов „Паламара“, която ловна резиденция пък бе обект на разследване на КПКОНПИ за конфликт на интереси – че председателят на управителния съвет на „Североизточно държавно предприятие“ в Шумен е дал голям паричен заем на фирма, която печели търг за продажба на апетитен имот на териториалното поделение на горското – ловно стопанство „Паламара“. В имуществената декларация за 2019 г. на Бейзат Яхя е отбелязана сумата 162 800 лв., която фирмата „Еколес Венец“ ЕООД му дължи на основание договор за паричен заем. Това е дружеството, което придобива от „Паламара“ парцел от 12 дка , върху който са построени три масивни сгради с обща площ 842 кв. м., за едва 83 200 лв. без ДДС. Решението за провеждане на търг за продажба на въпросния имот обаче е взето от управителния съвет на СИДП-Шумен, в който член е именно Яхя.

На 2 юни т.г. служебният земеделски министър освобождава борда на директорите на Североизточно предприятие, където член е Безад Яхя, но новия борд още не е вписан в съда и на практика Яхя е още държавен служител.

И като все още държавен служител днес превежда от турски на Бойко Борисов в разговора му с Ердоган.

Синът на Бийзад Яхя пък е кандидат депутат от ГЕРБ в листата на партията в Шумен.

Посещението на Борисов е очеваден отчаян опит да цепи гласовете, които ще дойдат за ДПС от Турция.

За разлика от посещението на председателя на ДПС Карадайъ при Ердоган обаче, което бе обилно отразено от турските медии и телевизии, сглядата на Борисов с Ердоган изобщо не бе отбелязана от турските телевизии и Борисов си остана единствено с постването и на страницата си във Фейсбук.

Afera.bg

Източник/ци: АФЕРА.БГ | СКАНДАЛНО ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖАВНИЯТ СЛУЖИТЕЛ БЕЙЗАТ ЯХЯ ПРЕВЕЖДА НА БОЙКО БОРИСОВ НА СРЕЩАТА С ЕРДОГАН!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!