Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Главният прокурор Гешев ще бъде отстранен! Гаври се Конституцията!

Каскетът живее без право на това в правителствената резиденция – явно, за да е по-плътно до изпълнителната власт, нали е срещу разделението на властите?

Действията на сегашното ръководство на прокуратура нямат нищо общо със законите на България, то е продукт на политическата власт на Бойко Борисов, подчинява й се и така работи, коментира служебният министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков. Борисов си беше „избрал“ Цацаров, след това си „избра“ и Иван Гешев – това го знаят вече всички. А тази власт бе изхвърлена на 4 април, добавя МВР шефът. Сегашният главен прокурор се подчинява и изпълнява политически заповеди.

Само си спомнете записите,
в които Борисов ядовито говори: ще наредя на Гешев, ще ги размажа и т.н. Това е достатъчно. А пък Гешев откровено нарича Борисов „Шефе“. Гешев простодушно си призна, че е против разделението на властите и така и действа, което си е

гавра с Конституцията.
Тези отношения между прокуратура и изпълнителна власт противоречат на Конституцията, коментира в интервю за сайта медияпул Бойко Рашков. Само на това основание Гешев трябва да напусне поста си. Той може да е добър баща и съпруг, но не става за тази работа. Време е да си помисли за друго поприще.

Министърът не коментира другото погазване на закона – ремонтите за стотици хиляди левове и още толкова за супер луксозно обзавеждане на къща в правителствената резиденция, където той няма законно основание да живее. Но пък е плътно до изпълнителната власт

Запитан дали ще се кандидатира за главен прокурор на мястото на Гешев, Бойко Рашков отговаря, че това му желание се е изпарило още преди 20-години. Освен това той е на 66 г., а пак по закон магистратите се пенсионират на 65-годишна възраст.

Източник/ци: Бойко Рашков: Главният прокурор Гешев ще бъде отстранен! Гаври се Конституцията! | Тема 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!