Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Властовата абстиненция на отишлия си вожд: Борисов: Цялата уйдурма е, за да може Радев да властва... не АЗ

Изглежда сякаш Борисов не знае как да бъде извън властта

Илияна Маринкова

Какво се случва в главата на Борисов, какви ли мисли протичат там е въпрос, който ме мъчи още откакто от него разбрахме, че ГЕРБ са построили над половин милиард километра магистрали. Намерим ли първоизточника на подобни изказвания – а именно каква е обстановката в мислите му, евентуално ще си обясним тази и други небивалици.

Абсурдът, макар че започна още преди около 11 години, когато Борисов встъпи в първия си мандат като министър-председател, преди седмици акостира с пълна сила над Искърското дефиле, където бившият вожд на нацията (иронично, разбира се, на мен никога не ми е бил вожд) раздаде няколко копия на Библията, разходи се до един водопад (Скакля), въпреки скъсания си менискус (да се чете "скъсан") и подари от мъдростта си на младите люде, последователи на ГЕРБ.

И оттогава се започна с една поредица от мъдрости – разследващият гражданин Борисов, милиарди километри магистрали, непускане на „Хемус“ на инат, Бойко Рашков, който е само 4 години по-възрастен от Борисов, се правел на главен прокурор, когато Бойко още бил дете. А отвъд смехотворните изказвания стоят твърдения като това, че изборите на 11 юли ще са първите „частни избори“ на президента Радев, когото Борисов сравни с венецуелския държавен глава Мадуро, че машините се „пипат“ и „на 5 гласа или на 3 гласа, по един ще прехвърлят на Слави Трифонов“, та чак до това, че ГЕРБ се борили срещу руското влияние и шпионажа, което ядосало противниците им. Разбира се, не е ясно как ГЕРБ действително са се борили с руското влияние (не с пиар акции за „хващане на шпиони“), след като тяхното правителство построи руския „Турски/Балкански“ поток.

Вметка №1: По въпроса с Трифонов след няколко години отново ще разсъждаваме дошъл ли е следващият "спасител", който от нищо няма да ни спаси. По предварително мнение ще е точно така. Предварителното ми мнение, когато Борисов крачеше към властта, беше същото. Сега резултатът е налице и затова се чувствам длъжна да предупредя.

Вметка №2: Всъщност образът, който Руската федерация иска да изгради за себе си, и този, който ГЕРБ се стреми да наложи по свой адрес, много си приличат. Ще цитирам Манол Глишев отпреди няколко дни: „Част от руската политика и тяхната традиционна реторика е, че тe ca oбгрaдeни oт врaгoвe, чe никoй нe ги oбичa, чe ca caми, прeдaдeни, излъгaни и нeрaзбрaни, a тe, рaзбирa ce, ca нeвинни, cвeтци и мнoгo cилни, нo винaги мнoгo хумaнни“. Странно е да критикуваш ваксинация, която ти си започнал, или да обвиняваш служебното правителство, че продължава политиката, която ти си избрал по отношение на членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Но по главния въпрос: От известно време се наложи фразата, че това са „предсмъртните гърчове“ на Борисов. Такива са, видимо е. Тези гърчове обаче отново са следствие, не самоцел (поне се надявам). Остава въпросът какво се случва в главата на бившия премиер - и както каза вчера Методи Андреев, „да си жив и здрав и никога повече да не бъдеш премиер“, и какво предизвиква тези „гърчове“.

Мисля си, става въпрос въпрос за властова абстиненция в душата на бившия премиер. Изглежда сякаш Борисов не знае как да бъде извън властта и още не може да приеме, че макар и ГЕРБ да беше първа политическа сила след изборите на 4 април, все пак не успяха да съставят управление. И ако действително става дума за властова абстиненция, то това значи, че този човек е пристрастен към властта, иска я на всяка цена. А ако това действително е така, този човек може да бъде много опасен, тъй като обикновено зависимостите водят до лоши, опасни решения. Зависимости да се приема едновременно като зависимост от някого, но и като зависимост от удовлетворяване на потребността от власт.

Макар далеч да не се е предал, защото предаването по всяка вероятност би го направило автоматично клиент на прокуратурата, ми се струва, че Борисов вече вижда недоброто си положение, което ще си остане недобро, колкото и да се бори с него. А при добро стечение на обстоятелствата за българския народ, управлението му дори може да бъде и наистина разследвано.

Източник/ци: Властовата абстиненция на отишлия си вожд - ᐉ Новини от Fakti.bg - Мнения | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!