Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: Разширяваме Магнитски след изборите, банките да правят кредитите на упоменатите изискуеми

Съветникът в Министерството на финансите на САЩ Грант Мърфи е бил категоричен на срещата си с българския посланик във Вашингтон Тихомир Стойчев, че списъкът Магнитски ще бъде разширен за нашата страна след изборите, което повече от 2 седмици вече се говори във висшите кръгове в София. Имената на известни бизнесмени, които е много вероятно да попаднат в него също са общо взето известни, свързани са със старата власт. Сред тях е възможно да попадне например семейството на дама – почетен консул.

Разширението, както е дал да се разбере съветникът в Министерството на финансите на САЩ, което прави листата, ще бъде известно след изборите. Което означава американска прогноза в полза на партиите на промяната спрямо статуквото.

САЩ, освен това са дали да се разбере, че кредитите на всички, свързани с тези лица трябва да се направят предсрочно изискуеми.  В противен случай, самите банки ще попаднат под санкции. Как САЩ могат да въздействат – като им спрат системата за международни разплащания СУИФТ или обслужването на кредитните карти Виза и Мастър, които издават. Това е равнозначно на внезапна смърт в банковия сектор. Поне извън банките на Русия и Китай. За българските – със сигурност.

Кирил Пламенов

Източник/ци: САЩ: Разширяваме Магнитски след изборите, банките да правят кредитите на упоменатите изискуеми | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!