Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шофьорът на Мето Илиенски пазарил 15 000 гласа на македонци за ГЕРБ

Бившият МВР министър на хунтата Младен Маринов, повече известен като личния шофьор на боса от СИК Методи Методиев – Мето Илиенски, се забърка в грандиозно купуване на гласове за ГЕРБ с типична за мутрите наглост, разкри източник на Narod.bg от служебното правителство.

Новината анонсира настоящият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, който, обаче, спести цялата истина.

Мето Илиенски и неговият шофьор, който при мутрите ГЕРБ се издигна до вътрешен министър

„В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна“, каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг пред медиите.

От МВР изнесоха информация за настояща спецакция на полицията в противодействие на купуването на гласове.

„Такава форма на изборен туризъм имаме данни, че се подготвя в доста населени места. Там се планира в дните преди изборите да се концентрират голям брой български граждани на един адрес“, коментира още Рашков.

По думите му има такива данни за Благоевград, но не само. До момента към МВР са подадени около 100 сигнала за организацията на купен вот.

„От днес стартира полицейска акция срещу купуването на гласове на територията на цялата страна, която ще продължи до деня на вота“, каза още Рашков.

Той спомена и още един интересен сигнал – има данни за Германия, че там се организира отварянето на фиктивна секция за гласуване с фалшиви заявления на български граждани, които дори не живеят на територията на Германия.

„В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити за опорочаване на вота“, каза още Рашков.

Източник/ци: МУТРЕНСКА НАГЛОСТ: Шофьорът на Мето Илиенски пазарил 15 000 гласа на македонци за ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!