Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Минеков: Борисов е страхлив. Имали сме късмет, че сме управлявани от глупави и неграмотни хора

Увеличавахме се с всеки ден. Удържахме почти до края, въпреки опитите да ни спрат. Имаше една голяма глупост от управляващия тогава премиер. Борисов е твърде страхлив. Можеше да подаде оставка още тогава, да има избори и сега щеше да е отново на власт. Ние сме му длъжници. Имали сме късмет, че сме били управлявани от глупави и неграмотни хора. Ако бяха интелигентни, нямаше да се отървем никога. Но слава Богу, това си бяха доста простовати хора, изключително лакоми, крадливи и заслужено си отиват. Убеден съм, че скоро ще дойде денят, в който ще им поискаме и сметката.

Това коментира по 7/8 TV служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, който отправи остри думи срещу бившия премиер Бойко Борисов и властта по негово време. Служебният министър говори и за 9 юли, когато се навършва 1 година от старта на протестите. Именно проф. Минеков бе част от „Отровното трио“, което бе в основата на стартирането на недоволството.

„На 9 юли каня хората на празник. Нещо се случи, държавата се обърна и се върнахме към нормалността. Пътят беше тежък, неприятен, това не е самият край, но имаме повод за честване на 9 юли – една година след първия протест“, каза той.

„В Министерството на културата върша неща, които не са вършени 10 години. Опитвам се да направя нещо и имам шанса да работа без спирачки. То е толкова тъжно, че е смешно. Вижте премиера – от него надолу пада интелекта на всички, като шишета“, добави служебният министър.

„Вече имам седма заплаха да ме съдят, вече не могат да ми палят колите и да ме бият. Аз никого няма да съдя докато съм министър, тъй като съм често обиждан и чувам какви ли не твърдения за себе си“, коментира още проф. Минеков.

Подобряването на състоянието на Министерството на културата той определи като все едно да съживи „Кремиковци“.

https://frognews.bg/

Източник/ци: Проф. Минеков: Борисов е страхлив. Имали сме късмет, че сме управлявани от глупави и неграмотни хора – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!