Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Много вероятно е България да забрани на руски туристи да влизат в страната ни

/Поглед.инфо/ В разгара на туристическия сезон е много вероятно руски туристи да нямат право да влизат в България. Това стана ясно от изказване на Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Вероятно ще вкараме Русия в червената зона спрямо действащите от днес нови правила за влизане у нас, които ще се актуализират всяка седмица.

"Ако нещата вървят така, вероятно ще поискам включването и на Русия в червена зона. Хора от страните в тази зона не може да влизат в България. Това, разбира се, не се отнася за български граждани, прибиращи се от тези страни", заяви пред Нова телевизия Ангел Кунчев.

"Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от това, как се развиват нещата около нас и как се държим ние. Определено има факти, които ни притесняват – продължаващото разпространението на "индийския" вариант на коронавируса. Има го и на Изток от нас в Русия, има го и на Запад - във Великобритания и Испания. Внимателно следим ситуацията и, ако се налага, ще наложим допълнителни ограничителни мерки - тези страни, в които има разпространение на вируса, да попадат в червената зона. Знам колко трудно ще се приеме една такава ограничителна мярка с оглед на това, че всички очакваха нормален туристически сезон, но все пак по-важното от всичко е да предпазим страната от допълнителен внос на новия вариант на коронавируса", допълни той.

"Португалия стигна до тежка ситуация заради много заразени, дошли от Бразилия. Финландия ще изпадне в тежка ситуация, защото си внесе 500 заразени, които бяха на мач в Санкт Петербург", каза още Ангел Кунчев.

Нови правила за влизане в България има от днес. Държавите по света ще бъдат разделени на червена, оранжева и зелена зона, в зависимост от броя на болните от COVID-19.

Хората, идващи от страни в зелената зона, ще влизат в България при най-облекчен режим. На пристигащите от оранжевата зона ще се правят допълнителни изследвания, а тези от червената няма да бъдат допускани у нас. Списъкът ще се обновява всяка седмица.

Източник/ци: Много вероятно е България да забрани на руски туристи да влизат в страната ни - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!