Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде са „арестуваните” биткойни за 13,6 млрд.лв. от митниците ни, питат професори

Професорите по икономика Гарабед Минасян, Ганчо Ганчев и Александър Томов питат "арестувала" ли е българската прокуратура биткойни за милиарди в писмо до министър-председателя Стефан Янев и министрите Асен Василев, Бойко Рашков и Кирил Петков.

"В международния обмен, засягащ търговията с криптовалути, се появи информация ,че българската държава разполага с 213 519 хиляди броя биткойни ,чиято стойност в момента е 13,6 милиарда лева. 

По предварителна информация, с която разполагаме, става дума за „арестувани“ биткойни от страна на прокуратурата във връзка с нелегалното копаене на биткойни и неплащането на голямо количество електроенергия. Очевидно е, че през изминалите две години, от които вероятно българските институции (б.р. митниците) са арестували споменатите биткойни, тяхната стойност е нараснала многократно. Стойността на биткойните, които са в разпореждане на българските държавни институции, може да бъде реализирана поне в някаква степен и да подпомогне сериозно държавния бюджет. Кой съхранява тези биткойни и как се упражнява контрол върху тях?...”.

Кристиян Георгиев

Източник/ци: Къде са „арестуваните” койни за 13,6 млрд.лв. от митниците ни, питат професори | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!