Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Баце пропищя, щели да го измамят вместо той тях: ГЕРБ купили машините за вота! Изборите ще са измама ако ги загуби

Официалната диагноза на гербопитеците, начело с Бойко Борисов, е олигофрения, установи Narod.bg. През 2020 г. ГЕРБ скалъпи обществена поръчка за закупуването на машини за гласуване, а вече седмица Мутрата пищи, че вотът на 11 юли щял да бъде манипулиран?!

Според него във Венецуела президентът Николас Мадуро е станал президент, благодарение на машините, които сега са в България. „В Германия съдът спря гласуването с машини, защото могат да бъдат манипулирани.

А ние с вътрешен министър Бойко Рашков очакваме честни избори? Е няма как да стане! Да, изборите ще бъдат манипулирани, но от това да не ви пука“, направи се на умен вчера бившият премиер.

Мутрата сякаш не помни, че през лятото на 2020 г., в разгара на протестите, ГЕРБ инициираха промени в Изборния кодекс, с които цялата процедура по купуване на машини беше възложена на ЦИК в опит да свали напрежението и оставщката да му размине.

Това накара председателката на изборната администрация, бившият съдия във ВАС Стефка Стоева, да подаде оставка след много показателно изявление: „И аз се питам защо с лекота законодателят прехвърля решаването на основния въпрос (купуване или наемане на машините – бел. ред.) върху ЦИК, и това в навечерието на изборите, за които не е ясно редовни ли ще са, извънредни ли ще са, за Велико народно събрание или за Обикновено.

ЦИК публикува решението за откриване на поръчката повече от месец след влизане в сила на промените в Изборния кодекс. Заложената максимална стойност на поръчката е 36 млн. лв., като в тази сума влиза купуването на 9600 машини, логистиката, инсталирането и обучение на членовете на секционните комисии за работа с тях.

За капак в средата на август 2020 г. ГЕРБ, все още управляваща партия, излезе с предложение да има машинно гласуване още на следващите избори в почти всички секции – в тези с над 300 избиратели. Сега, обаче, когато се оказа, че машинният вот ще се манипулира по-трудно, Баце пропищя, че щели да го измамят… вместо както до сега той тях....

Източник/ци: Официална диагноза олигофрения: ГЕРБ купи машините за вота, а Бойко пищи, че изборите ще са измама - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!