Следвайте "Буднаера" в Телеграм

1/2 Милиард Борисов за чекмеджето: Издебнали са ме, когато ме няма

Янаки Стоилов не е избран дори за домоуправител във входа си, но е министър, заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ

„Такава ниска активност е кошмарна. В Благоевград има 27% активност. Уплашиха хората. 60-хиляден град ще бъде управляван с 6000 гласа. С какъв морал ще управляват те?“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Добрич.

Според председателя на ГЕРБ, една армия не трябва да се праща, тя трябва да се оглавява. „Едно е да пращаш хората в бой, друго е да застанеш пред тях. Сами сме срещу всички не защото сме лоши, а защото те много искат да пораснат. Но не с повече идеи, не с повече политика и доброта. Със злоба, реваншизъм и компромати. Но това ще им изяде главата. Българският народ е толерантен и не обича злобата“, посочи Бойко Борисов. Той посочи, че Янаки Стоилов не е избран дори за домоуправител във входа си, но е министър. „Откакто се е появил на политическата сцена, той няма победа, но е министър. Назначават си шефове на банки, но с какъв морал? Нали това е политическо състезание. Трябва да уважаваш опонента, да уважаваш хората. Как ще чегърташ хората? И това го казва обединителят на нацията“, възмути се Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ, финансовият министър намери милиард и половина лева, защото бюджетът така е конструиран, че да има и за пенсионерите, и за лекарства, и за ваксини. „Те убиха най-важното – ваксинационния план. Ще ни вкарат в тежка криза през септември. Нашите герои - медицинските работници, се справиха най-добре с пандемията в Европа. Делта щамът е опасен и той ще дойде, той е тук. И вместо сега да имаме 3,5-4 милиона ваксинирани, ние лежим на стари лаври“, предупреди Борисов. Той бе категоричен, че единственото, което са променили, освен чегъртането на хората, е че грантовете ги подмениха с кредити. „Не те увеличиха парите, а буферите, които ние сложихме в бюджета“, подчерта Бойко Борисов.

„Автомагистрала „Хемус“ за вас е жизненоважна. За съжаление гледам машините стоят, никой не работи. Какво им пречи „Хемус“? Парите са там, само да работят. Какво им пречеше това, та го спряха и него? Почти готова е магистралата до Търговище, но не се работи“, изрази разочарованието си Борисов. Той припомни, че когато ГЕРБ каза, че ще увеличим учителските заплати, много хора се съмняваха. „Но ние каквото обещаем, си го изпълняваме. Нямаме неизпълнено обещание! Освен това над 1 милиард влязоха в образователната инфраструктура. Виждате вече как изглеждат училищата. Сега мога да обещая същия подход както за учителите, така и за медицинските работници“, заяви председателят на ГЕРБ.

По думите на Борисов, Планът за възстановяването, който Томислав Дончев и екипът му изготви, беше добър план. „Повече от добър! Вчера чувам, че щели да го калиброват? Защо не го калиброват вече толкова време? Нали твърдяха, че имат готов план? Защо не го пращат?“, попита той. Бойко Борисов обясни, че ако Планът на ГЕРБ проработи, ще има пари за увеличаване на доходите.

„Какво ще е това нещо друго на Слави Трифонов? Ще повторим печалния световен рекорд на БСП, фалирала 25 банки ли? Нали помните фалита на КТБ? И тази криза решихме, и всички с вложения, получиха до 100 евро от държавата. Бих се срещнал най-приятелски пред публиката, да чуя какво е другото“, призова Борисов. По думите му жаждата за власт на опонентите на ГЕРБ е огромна, но всяка голяма държава, която е просперирала, разчита на системни партии.

„Влязохме в чакалнята на Еврозоната, влязохме в Банковия съюз, но сега съм сигурен, че и това ще провалят“, предупреди още Бойко Борисов. Пред хората в Добрич той съобщи, че е изпратил заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и Деница Желева в Брюксел, за да уверят европейските ни партньори, че сме готови за влизане в Еврозоната.

„Преди 2 години са започнали да правят компромата с чекмеджето. Издебнали са ме, когато ме няма и са го направили.

Защото ГЕРБ без лидера си е наполовина силна“, заяви още Борисов.

Според него, във Венецуела президентът Мадуро е станал президент, благодарение на машините, които сега са в България. (Да не забравяме същите машини със същите програми бяха използвани и на изборите в САЩ! За какво намеква Борисов? Някой ще докладва ли в посолството?) „В Германия съдът спря гласуването с машини, защото могат да бъдат манипулирани. А ние с вътрешен министър Бойко Рашков очакваме честни избори? Е няма как да стане! Да, изборите ще бъдат манипулирани, но от това да не ви пука!“, категоричен бе Бойко Борисов.

May be an image of 1 person and text

Източник/ци: Борисов за чекмеджето: Издебнали са ме, когато ме няма - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!