Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Акад. Петър Иванов: Само питам. Понеже съм прост, не мога да ра̀збера.

ПОНЕЖЕ СЪМ ПРОСТ, НЕ МОГА ДА РА̀ЗБЕРА

Не мога да ра̀збера защо един нотариус, като жена му на оня с резиденциите, басеините и апартаментите, получава по 40-50 000 лева на месец? Защо? За какво? Как?

С какво точно нотариусът, който обикновено е един прост правист с вишо от Факултета в Горно Уйно, каквито има десетки хиляди у нас, превъзхожда другите хора с висше образование, че да печели само той милиони?

Каква е непостижимата умопомрачителна квалификация и ценност на нотариуса?

Гений ли е нотариусът?

Защо са толкова малко на брой нотариусите?

Защо всичко, всички сделки, всички по-така документи, разни актове, наследства, транзакции, заявления, даже продажбите на милионите МПС-та и заверките на преписи на милиони дипломи и др., трябва да минават през стотината нотариуси и да се таксуват с неприлично високи такси в тяхна полза?

Защо е нужна нотариална заверка на всеки документ?

Какво значи помощник нотариус, който обикновено е отрочето на нотариуса, или леля му, защо и той изповядва сделки, без да е нотариус, без да има лиценз?

Кой определя чудовищните такси за един бегъл преглед на лист хартия от помощника и един хвърлен впоследствие подпис от страна на Негово Величество Нотариуса?

Знаете ли, братя глупаци, колко милиарда си разпределят годишно нотариусите в България?

Това не е ли свръхлуксозна паразитна класа на шепа милионери (милиардери) на гърба на изнудваното бедно, глупаво и загубено простолюдие?

Вярно ли е, че да станеш нотариус рушветът е половин милион? Евро.

Само питам. Понеже съм прост.

акад. Петър Иванов, Facebook

May be an image of 1 person

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!