Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Луи Поредний от Банкя: „L’etat, c’est moi!“. Държавата, това съм Аз!

...

И така – модерната, демократична и евро-атлантическа държава според Бойко Борисов означава: 

1. Абсолютна, феодална, средновековна власт на Началника, номиниран за почти монарх, патриарх и Господ. Едновременно – цезар, консул и генсек…

2. Пълно сливане на всички възможни власти, като изпълнителната ликвидира на практика парламентарната, а съдебната се превръща във функция на прокуратурата, превърната в преторианска гвардия и ЧК в защита на ГЕРБ.

3. Тотален контрол върху медиите, 80 процента от които са на издръжка или на подаяния от Властта. По тази причина „мисирките“ от всички джендъри продължават да обслужват ББ даже след неговото поражение.

4. Контрол върху финансовите потоци от бюджета и ЕС чрез специално назначени за целта тлъсти „калинки“, като тези във фонд „Земеделие“, ББР, АПИ, „Автомагистрали“, „Напоителни системи“, „Информационно обслужване“ и т.н.

5. Контрол върху МВР и специалните служби, използвани като бухалки при избори и граждански вълнения.

6. Контрол върху социалната среда – от телевизията през учебните заведения до спорта. Създаване на Чиновническа партия, угоявана с парите на данъкоплатците, като електорален контингент на ГЕРБ.

7. Монопол върху местната власт, натоварена със задачата да възпроизвежда държавата Му. Манипулация върху кметовете от други цветове чрез избирателно финансиране.

8. Използване на бизнес-клиентелата по две направления: за осигуряване на „правилни гласоподаватели“ и за попълване на Черната каса на ГЕРБ с ресто по „обществени поръчки“ и  евро-проекти.

9. Гавра с плурализма чрез парламентарни „патерици“, а когато се наложи и чрез пазаруване на депутати от други партии, не само от пишман опозицията ДПС, но и от БСП.

10. Монопол върху отношенията с Брюксел чрез корпоративно-фамилно-партийни схеми по линия на ЕНП и примитивна гео-политическа демагогия.

11. Контрол върху неформални структури от типа на ММА-бойците и нарко-групировката „София запад“, използвани като наказателни шпицкоманди срещу противници на режима и по време на масови обществени брожения. Например – протестите срещу правителството на Борисов и избора на главния прокурор. 

Списъкът може да продължава до безкрайност, но смятам, че тези няколко пункта са достатъчни като огледало на диктатурата. А едноклетъчните ни събратя, свикнали с тинята на блатото, искат доказателства и се смущават от опитите за разплитане на паяжината. Нима не са наясно, че Мафията е разполагала с повече от десетилетие, за да облече престъпленията си в юридическо алиби? И затова единственият начин за промяна е да се разбие „Държавата на (престоялия на) Слънцето от Банкя“.

Бойко Борисов на откриване на басейн: ,,Кой е направил повече от нас? Над половин милиард километра магистрали само за 10 години!"Цялата пътна мрежа на света е едва 64,285,009km

За това обаче е необходимо време. Виждаме каква Сталинградска битка за всяка ведомост водят креатурите на Борисов в централната и местната администрация, в агенции, ведомства, МВР и къде ли не. С подкрепата на Прокуратурата и подопечните Му медии. 

Лyди ли cмe вcички или cмe тъпи и глyпaви пo poждeниe?

И ето защо Бойко Рашков не трябва да им се плаши, а да изкара цялата полиция и жандармерия още преди 11 юли, за да неутрализира „контрата“ на Бойковата Система. Най-вече в циганските гета и в малките населени места, където безнаказано върлуват кметове и местни феодали. Анализатори вече изчислиха, че едно подобно действие ще редуцира контролирания вот в полза на ГЕРБ и ДПС с 2-3 процента.

Предполагам, че на мислещите българи е пределно ясно каква е причината за смешния плач, отново по великия Христо Ботев, на „легитимистите“ и формалистите, чакащи доказателства срещу Борисов и Ко. На тях им препоръчвам да се обърнат към магистратите от сюжета „WC-Банкя“. И още – една хунта първо се сваля, а после се предава на разкаялата се Темида… 

Георги Атанасов, журналист и публицист

Източник/ци: Държавата на „Слънцето“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!