Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кобрата и Баце вече са един отбор: ГЕРБ дава топ имот на Кубрат Пулев без търг и конкурс

Кобрата и мутрата Бойко откровено заиграха в един отбор, разкри Narod.bg. Районният кмет на кв. „Витоша“ Теодор Петков от ГЕРБ внесе скандално предложение в Столичния общински съвет – общината да продаде на боксьора Кубрат Пулев общински терен в „Киноцентъра“ в Бояна.

Абсурдното е, че гербопитекът иска това да стане без търг и конкурс при цена от 185,6 лв. без ДДС на квадратен метър за имот от 662 кв. м. Имотът е близо до терен, вече собственост на Пулев, като той смята да ги приобщи в един.

Основният довод на Петков (районен кмет на ГЕРБ) е, че теренът не е атрактивен, не може да се стигне физически до него и по тази причина не може да се продаде като самостоятелен имот. Денивелацията му пък била над 10 метра.

Още преди да започне дебата Грети Стефанова отбеляза:

ГЕРБ защити предложението и с тезата, че продажбата е одобрена от главния архитект Здравко Здравков и зам.-кмета Дончо Барбалов като правомерна. Според опозицията обаче това е опит за заобикаляне на закони.

Според Милка Христова от БСП пък това изглежда като „на копчето да бъде ушит балтон“. Според нея трябва да се изисква становище и от Направление „Архитектура и градоустройство“ към СО. И наистина да се установи дали имотът е толкова лош.

От ГЕРБ пък използваха именно това за аргумент срещу опозицията. Управляващите все пак отстъпиха пред опозицията и се съгласиха точката да бъде отложена, както и да бъде поискано становище от НАГ.

Източник/ци: Кобрата и Баце вече са един отбор: ГЕРБ дава топ имот на Кубрат Пулев без търг и конкурс - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!