Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОЗОР: ГЕРБ вкара невръстни хлапета в агитацията за изборите за да рекламира крадеца Бойко, ЦИК подхваща престъплението

Невръстни дечица на видима възраст между 5 и 10 години са заснети с фланелки на Мутрата, за което алармира кандидатката Кристина Касабова от ДБ.

„Скандално низко и порочно! ГЕРБ в Своге използват деца за предизборна агитация по изключително гнусен начин. Законът неслучайно забранява това (по реда на чл. 11, ал. 4 и/или чл. 11а от Закона за закрила на детето)“, написа тя.

ГЕРБ в Своге вкара невръстни дечица на видими между 5 и 10 години в агитацията за предсрочните парламентарни избори. За бруталното законово нарушение алармира кандидатката от листите на Демократична България Кристина Касабова.

"Скандално низко и порочно! ГЕРБ в Своге използват деца за предизборна агитация по изключително гнусен начин. Законът неслучайно забранява това (по реда на чл. 11, ал. 4 и/или чл. 11а от Закона за закрила на детето)", написа тя.

И показа шокиращите снимки как малчугани, за които политиката  е абстрактно понятие и надали разбират в какво са ги въвлекли, са облечени в тениски на партията с лика на лидера й Бойко Борисов.

Касабова напомня, че българската конституция гарантира правото на всяко дете на личен живот и ненамеса в него. "Наша отговорност е да не позволяваме закона да бъде престъпван от онези, чийто морален компас отдавна не работи! Затова днес, с подкрепата на колегите - подадох сигнал до ДАЗД за нарушаване на правата на детето. Прилагам копие от сигнала и кадри от престъплението.
Всички ние имаме отговорност да предпазим децата от въвличане в политическа агитация и използването им за политически цели!", пише още младата кандидат-депутатка.

Очаква се и ЦИК да бъде сезирана. 

Източник/ци: ПОЗОР: ГЕРБ вкара невръстни хлапета в агитацията за изборите - Lupa BG

ГЕРБ е до стената: Шайката използва деца, за да рекламира крадеца Бойко, ЦИК подхваща престъплението - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!