Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АФЕРА: Франкенщайн в земеделието. Дясната ръка на иван „Градуса“, осигурила му 9 млн. лв., съветва служебния министър Христо Бозуков. Кой овладя схемите

Както АФЕРА обеща, продължаваме със следващата част от корупционната сага със заместник директорката на ДФЗ, отговаряща за ПРСР, майка и – съветничка на Радев, осъденият Съветник на Министъра Бозуков и Дюни гейт, и други консултантски кръгове, домогващи се и вилнеещи в Земеделието.

Можете да видите първата част на разследването на АФЕРА в линка:

ИМА ЛИ ОПГ В СЛУЖЕБНОТО ЗЕМЕДЕЛСКО МИНИСТЕРСТВО. ЕТО ГИ ФАКТИТЕ! СТРОЙНА СХЕМА ЗА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, БРУТАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ШУРОБАДЖАНАЩИНА

https://afera.bg/

 и втората част:

ИМАЛИ ОПГ В СЛУЖЕБНОТО ЗЕМЕДЕЛСКО МИНИСТЕРСТВО – ЧАСТ 2. ОПЛЕТЕНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА

https://afera.bg/

На няколко пъти досега стана въпрос, че Румен Радев се прави, че  нищо не знае, не е в курса на това кое и как се случва с кадруването в държавната администрация и е делегирал всичко на служебното си правителство, сиреч на двамата си „Корифеи Секретари“ Николай Копринков и Пламен Узунов. То така е много лесно на пръв поглед, ако тези двамата не се дънеха зверски на всяка крачка като, все едно са хванати от гората.

В предаването „Алтернативата“, водещата Генка Шикерова много деликатно попита министър Христо Бозуков за конфликта на интереси и работата на съветника му Емил Дърев във и с Държавен фонд „Земеделие“.

АФЕРА прилага линк към предаването:

https://youtu.be/tQLGjKp1sT4

Сами може да се уверите как министър Бозуков се прави на шут и обяснява как видиш ли Дърев бил излизал от фирмата си, не били говорили колко проекта има и т.н. други глупости.

Министър Бозуков  можеш ли да обясниш, защо едно лице на граждански договор трябва да си излезе от фирмата? Проблема е, че не можеш да го назначиш за нищо друго освен за  Съветник, защото е осъден за подкуп и злоупотреба с еврофондове, и не може да заема публична държавна длъжност.


Е сега на министър Христо Бозуков  ще му се изясни въпроса с проектите, защото той и Копринков намърдаха целия този Фанкенщайн в Земеделието, НЕ за да разрушат схемите, а за да ги яхнат и да смучат от тях.

Съветникът Дърев, както бе споменато вече в предходни части от разследването на АФЕРА, е собственик на Фирмата Вока – Консулт и през последните години при управлението на ГЕРБ и ДПС е КОНСУЛТАНТ на следните проекти за стотици милиони точно по Програмата за развитие на селските райони, по която сега съветва министър Христо Бозуков.

По данни на търсачката на Бърд/Бивол Вока Консулт имат само по ПРСР проекти за 110 752 203 лв. (над сто и десет милиона лева)

https://bird.bg/dfz/?q=%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82

Както разбрахме от Комисията на Мая Манолова в Парламента и изслушването на Светослав Илчовски, Иван Градуса е ковчежникът на Борисов и човекът, правещ му подаръци под формата на кюлчета злато и плеймейтки за по 5000 лв.


Е, ами нали основния консултант на Градуса през годините е именно Съветника на Христо Бозуков – Емил Дърев. Дясната ръка на Иван Градуса – осигурила му 9 303 908 лв. от ПРСР сега съветва министър Христо Бозуков.

Това не е ПРОМЯНА, а ПОДМЯНА, мосю Президент!!!!

Разбирате ли сега защо министър Христо Бозуков казва в горепосоченото интервю пред Генка Шикерова, че Дърев е много компетентен и никога не го е подвеждал. Е как ще го подведе, като той е част от схемата! Затова е предпочетен от министър Христо Бозука, Дърев е запознат до съвършенство със схемите, за разлика от полупроводника министър, който не знае на кой свят се намира.

Тава проектите на Иван Ангелов -Градуса, по които Дърев е Консултант:

 „ЕЙНДЖЪЛС ЕСТЕЙТ“ АД – ВИНАРСКА ИЗБА „АНЖЕЛУС ЕСТЕЙТ“- 7 813 052 лв.

 ЕТ „Градус-Иван Ангелов-55“ – закупуване на земеделска техника – 783 876 лв.

 „ЕЙНДЖЪЛС ЕСТЕЙТ“ АД – Закупуване на специализирана лозарска техника и инвентар – 199 624 лв.

 ЕТ „Градус-Иван Ангелов-55“ – Закупуване на земеделска техника за животновъдство – 164 942 лв.

 ЗП Ангел Ангелов – „Закупуване на специализирана земеделска техника и инвентар“ – 342 414 лв.

Затова не трябва да ви учудва, че въпреки разкритията в парламента по сигнала на Илчовски, няма наистина подаден такъв към прокуратурата или да е извършена проверка от и в МЗХГ и ДФ “Земеделие“ за документално потвърждение на изнесените данни.

Друг интересен момент е конгломерата от СЛИВЕНСКИ фирми, които ако се поразровите в Търговския регистър ще установите много бързо, че са свързани помежду си. И най – важното много близки до Десислава Танева – дългогодишен функционер на ГЕРБ и Министър на Земеделието. На долупосоченото Видео може да видите Деса как се плюнчи и рекламира близките си сподвижници.

https://www.youtube.com/watch?v=DlBnawkAMcA

А може ли самият Борисов да не отиде и да легитимира постиженията на обръчите от фирми и спонсори на ГЕРБ. Петър Байчев  – един от най големите зърнопроизводители в югоизточна България и съдружника му Димитър Алексиев – занимаващ се с консервиране и съхранение на плодове. На тези „случайни хорица“ Емил Дърев е осигурил 8 652 411 лв. Е това се казва Съветник, който ще осигурява ПРОЗРАЧНОСТ И ПОЧТЕНОСТ! https://slivensega.wordpress.com/

 „Еко-Фрукт“ ООД – СЪЗДАВАНЕ НА ОВОЩНО НАСАЖДЕНИЕ ОТ ПРАСКОВИ“, КАТЕРИНА“ С ПЛОЩ 40.528 ДКА В С.КРУШАРЕ, ОБЩ.СЛИВЕН  – 29 145 лв.

 „МЕЛКОМ“ ООД – Изграждане на отделение за смесване, пакетиране и отлежаване на брашна в мелница „Мелком“ – гр.Сливен – 1 149 936 лв.

 „Фрукто Сливен“ АД – Закупуване на технологично оборудване и строителство и реконструкция на административни сгради и вертикална планировка на консервна фабрика „Фрукто Сливен” АД – 4 713 242 лв.

 „Фрукто Сливен“ АД – Закупуване на технологично оборудване и реконструкция на енергийно стопанство на консервна фабрика „Фрукто Сливен“ – 2 760 088 лв.

Друг интересен факт е, че Емил Дърев е обслужил и основния експерт на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ – Тодор Джиков, като е изготвил проект на  – Мадлен Джикова (Съпругата на Тодор Джиков) за закупуване на специализирана земеделска техника за производство на картофи – 358 844 лв.


Същия този Тодор Джиков сега се подвизава като земеделски експерт и кандидат за депутат от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ и основна фигура в мега скандала от тази пролет с отровата Мокап 10

Повече за него може да видите в разследванията на Валя Ахчиева:

Част1

ЗЕЛЕНО ЗЕМЕДЕЛИЕ BG – РАЗРЕШЕНАТА ЗАБРАНЕНА ОТРОВА – YouTube

Част2

 ОПАСНАТА НЕВИДИМОСТ НА ОПАСНИТЕ ВЕЩЕСТВА – YouTube

От изложеното до тук става ясно, че Дърев обслужва основно и само фирми близки и свързани с властта досега – ГЕРБ + ДПС.
И това че го представят привидно от квотата на БСП си е чиста бутафория.

Не може да си консултант на Ковчежника на Борисов и касичките от Сливен, на сподвижника на Човека с Особената форма на главата  и да не си потънал в помията и увъртял в схемите от глава до пети.

Дърев се ползва и като посредник от министър Христо Бозуков между МЗХ и земеделците и животновъдите. Градуса и Джиков са председатели на Асоциации, съответно на птицевъдите и картофопроизводителите.

Използват се като лостове за контролиране на малките земеделци – да не протестират, да не създават проблеми, сапунисват ги с обещания и откровени лъжи.

Основен проводник на тази мръснишка политика от години е Дърев и себеподобните на него. Те са най – удобни, хем по цял ден виси в кабинета на Министъра като Съветник, хем са зависими и ги държат за топките чрез присъдата му и осъществява връзка като доверено лице с касичките посредници на властта, умело подпъхнати във всеки бранш в Земеделието.

А някои като Градуса, вилнеещи из цялото Земеделие и държава – МЗХ, ДФЗ, БАБХ, Асоциации, Фондови борси, КФН, Прокуратура, Съд, Футболни клубове, Дипломатически клубове – чудо на чудесата.

Близката приятелка на Емил Дърев – Боряна Алексова, понастоящем заемаща длъжността  Заместник директор на ДФЗ с ресор ПРСР и дъщеря на Съветничката на Президента Валентина Тасева-Алексова от години наред се прехранва се като КОНСУЛТАНТ. По същия начин и тя минаваща с бутафорната мантра – от средите на БСП. Да, ама не!

АФЕРА се поразрови и откри, че Боряна Алексова и Светлана Боянова – по известна като ДюниГейт и бивш заместник министър на Мирослав Найденов, са участвали в съвместен АГРО ХЪБ.

В това сдружение участват много интересни субекти, все близки до ГЕРБ. Като най-интересните от тях са:

 Институт за агростратегии и иновации – представляван от Светлана Боянова – заместник министър на земеделието с ресор ПРСР, разбира се, по времето на Мирослав Найденов. Бивша съпруга на директора на една от най-важните дирекции в ДФЗ – Правна – Иван Боянов. Както и бивш председател на Асоциацията на земеделските производители. Член на мониторинговия Комитет на ПРСР, където се вземат основни решения за управление на парите в Земеделието.

 Национална асоциация на зърнопроизводителите – юридическата форма обединяваща най-мощния бранш в България, където годишно потъват средно поне по 1 200 000 000 лв.( милиард и 200 милиона) Членове на Мониторинговия комитет на ПРСР;

 „Технологика“ ЕАД – фирмата поддържаща информационната система на ДФЗ – ИСАК, от както е създаден Държавен фонд „Земеделие“. Всяка година държавата излива милиони в касичката на тази фирма под формата на абонамент и поддръжка;

 „НИК Електроникс“ ООД – съдружник в тази форма е бившия заместник директор на ДФЗ – Свилен Костов, отговарящ за директните плащания,  известен още като Частния ИСАК. В момента основен търговец на земеделска техника.

 „Клийнтех България“ ООД – Собственик на фирмата е Любомир Пейновски – бивш директор на Централното звено за финансиране и договаряне в Министерство на финансите.

Изградил е цял конгломерат от консултантски фирми по времето на ГЕРБ под зоркия поглед и протекция на Лиляна Павлова – любимката на Боко Тиквата. Запознати говорят дори, че Павлова е кума на Пейновски. Познанството им е от времето на Тройната коалиция, когато са работили заедно в Министерство на Финансите.


В категория „Консултантски бизнес/услуги” – Клийнтех България ООД. Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС, връчи статуетката на Любомир Пейновски, собственик на Клийнтех България.

https://krib.bg/bg/news/Vracheni-byaha-nagradite-Mistar-i-Misis-Ikonomika/

 „Проактив Консултинг“ ЕООД – Консултантската фирма на Боряна Алексова, която е работила и в съвместно сътрудничество с фирми от близкия кръг на Любомир Пейновски като Българска Консултантска организация. Собственик на БКО е Стоян Ставрев, също бивш служител на Централното звено за финансиране и договаряне в МФ и близък до Лиляна Павлова.

Проект Белоградчик – https://bird.bg/contracts/

 Аграрен Университет – Пловдив, инкубатора на нефелни земеделски кадри като се почне ДПС Министъра Димитър Греков и се стигне до настоящия зам. министър Явор Гечев. Всичко там е пълен погром.

За нас – AgroHub

Така описания АГРО ХЪБ не ви ли прилича на един огромен кошер от стършели бранещи партийните интереси и на тези усвояващи милиарди. 

Ето това трябва да се разгради и унищожи, точно такива обединения направени с една единствена цел, точене на огромно количество пари. Това е крещящ пример на още една Организирана група в Земеделието – като тук има от бенефициенти – Национална асоциация на зърнопроизводителите, през доставчици на техника – „НИК Електроникс“ ООД, има фирми разполагащи с най-новата и чувствителна информация от ДФЗ -„Технологика“ ЕАД, има лобисти на високо политическо ниво и сега имат и представител точно на хранилката от където да смучат в Държавен фонд „Земеделие“ – Боряна Алексова.
Целия кръг са го затворили вече и те са си самодостатъчни, щом са вербували и крадецът на костенурки от село Труд, който им трябваше да инсталира Боряна Алексова.


На Боряна Алексова вече и станаха организираните групи ДВЕ – едната АГРО ХЪБ, Втората между  – Копринков, министър Христо Бозуков, гаджето Дърев, мама Валентина Тасева-Алексова и Боряна Алексова за търговия с влияние.

Колко още доказателства искате да Ви представи АФЕРА, за да ви уврат главите?

Два пъти вече АФЕРА ви даде шанс да поправите безумните си назначения в Земеделието, но уви, БЕЗНАДЕЖДНИ СТЕ. 

Е от тук нататък ще понасяте само тежки репутационни и имиджови вреди, които ще се отразяват в процентно отношение върху рейтинга и резултата от изборите на Льотчика. Дръжте си цялата Организирана група в Земеделието и си мислете, че сте свалили ГЕРБ + ДПС от власт там.

Очаквайте след 72 часа, новите разкрития.

Красимира Тасева

Източник/ци: АФЕРА.БГ | ФРАНКЕНЩАЙН В ЗЕМЕДЕЛИЕТО. ДЯСНАТА РЪКА НА ИВАН „ГРАДУСА“, ОСИГУРИЛА МУ 9 МЛН. ЛВ., СЪВЕТВА СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР ХРИСТО БОЗУКОВ. КОЙ ОВЛАДЯ СХЕМИТЕ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!