Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Григор Здравков: Служебният кабинет върна цялото ръководство на Агенция "Митници" от времето на Пеевски и Орешарски

"След като слушахме за корупция при предишните управляващи, служебният кабинет върна цялото ръководство на Агенция "Митници" от 2014 година, от времето на правителството на Пламен Орешарски. А това правителство се свързва с Делян Пеевски". Това каза пред БНР Григор Здравков, лидер на легия "Антимафия". 

Според него на финансовия министър му липсва информационна обезпеченост за случилото се в Митниците през последните години. 

"Проблемът е в определението на думата мафия - държавна власт, изпълнителна власт, съдебна власт, престъпност, облечени в едно". 

В предаването "12+3" Здравков допълни: 

"В България няма осъден политик или държавник, но това не означава, че сме блестяща страна... Ръководните нива, смените на второ или на трето ниво са с хора, спорни, и то в най-рисковите години на Митниците от края на 90-те до края на 2009 година". 

Той посочи, че сега агенцията се управлява от бивш началник, който е собственик на консултантска агенция, свързвана с голяма руска фирма, вносител на активни продукти. 

Източник/ци: Григор Здравков: Служебният кабинет върна цялото ръководство на Агенция Митници от времето на Пеевски и Орешарски | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!