Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Аверите на Стъки деряха туристите в „Градина”

Аверите на Станислав Недков - Стъки стояха на незаконната бариера край „Градина” и деряха туристите за пари, ако искат да стигнат до плажа с колите си. Ретро новината съобщи пред Lupa.bg източник от обкръжението на представящия се като кандидат-президент ММА бияч.

По онова време - преди петнайсетина години - Стъки уж беше представител на собствениците, които бяха сложили бариерата, за да не се преминава през имотите им. Така неговите хора има простата задача да пропускат колите само срещу такса, която събираха по криминален начин, обясни нашият информатор.

Три петилетки назад сегашният мераклия за политик, прицелен в поста на държавния глава, имал незавидната работа да къса билетчета за шезлонги и чадъри на къмпинг „Градина” преди Созопол. По онова време има заведени преписки срещу него за побоища, твърди в сигнала си източникът на Lupa.bg.

Говорим за периода, преди Юлияна Дончева да зареже съпруг и дете и да му стане гадже, а после и съпруга, подчерта източникът.

През март 2003 г. пък антимафиоти арестували Станислав Недков. Обвинението срещу боеца било за изнудване и рекет на търговка от Долна Оряховица, пише „Стандарт” на 18 октомври 2011-а. Близо месец семейството на жената било подложено на тормоз, заплахи и закани за палеж на имота им.

На 25 март 2003 г. служители на РЗБОП във Велико Търново арестуват Стъкито и съучастника му Спартак Игнатов с 500 белязани лева – първият транш от рекета. В автомобила на здравите момчета са открити белезници, метален бокс, бухалка, огнеупорен шнур, ръкавици без пръсти, брадва, празни бланки за записи на заповед, черна шапка, разпечатки от вътрешната информационна система на МВР с лични данни на бизнесмени и тефтери с имена.

По същото време в старата столица вече върви и разследване за рекет на тогавашният приятел на фолкзвездата Вероника. Цели три месеца гаджето на певицата Недялко Недялков е бил тероризиран със заплахи по телефона, бит и тормозен заради дълг от 2000 лева. Мъжът също се жалвал на полицията, но след като научили за това, рекетьорите му „сложили” глоба от 1000 лева. Малко по-късно, Недялко и Вероника намират пред жилището си отразяната глава на кучето си.

Година по-късно Окръжната прокуратура във Велико Търново внася в съда обвинителен акт срещу Стъкито и Игнатов за двата случая. Делото обаче тръгва едва през 2005г., защото от страх потърпевши не се явяват в съда като свидетели. През 2006 г. съдът одобрява споразумение между прокуратурата и двамата подсъдими, които се признават за виновни и за двете престъпления. Станислав Недков получава 4 месеца затвор, а Спартак Игнатов – три.

Първо в Lupa.bg: Аверите на Стъки деряха туристите в „Градина”

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Аверите на Стъки деряха туристите в „Градина” - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!