Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вдовицата на майор Терзиев пита: Чие ДНК намериха в Черно море?

Вдовицата на загиналия майор от Военновъздушните сили майор Валентин Терзиев Димитрина Попова разкри нови, особено смущаващи факти около разследването на авиокатастрофата на управлявания от него изтребител МиГ-29. От постинг в социалната мрежа на опечалената съпруга на аса става ясно, че биологичният материал, за който служебният военен министър Георги Панайотов съобщи, че е намерен при акцията в Черно море на 10 юни и даден за ДНК анализ, може да не е бил на майор Терзиев. 

Оказва се, че цели 6 денонощия по-късно са взети проби за ДНК изследване от роднини, както Попова уточнява, за сравнение с намереното във водите. 

"Не знам дали е паднал или свален, но няма как да намериш биологичен материал на 10.06., с който потвърждаваш смъртта на пилота, а да вземеш проба ДНК за изследване от роднини на 16.06., освен ако не си сигурен какво е станало. Министерство на отбраната - продължавате да работите грешка след грешка. Няма ли един "истински мъж" в тази институция да излезе и да каже истината, която очевидно знаете, но се опитвате да прикриете", призовава тя. 

Вдовицата на майор Терзиев не смята, че изтъкнатият пилот, който е и обучавал младите сержанти във ВВС, е бил свален. Такава версия се появи още сутринта след черната вест, че руската машина е изчезнала от радарите при нощна мисия над морето край Шабла за стрелба по движеща се мишена. 

"А може би не е свален, а е "моята версия", но е оставен без шанс да се спаси, което е същото, като да е свален, а крайната цел пак е същата - доказване на генерал "Еди кой си" на всяка цена пред НАТО, а те даже са няколко с това име, за сметка на участниците в учението.

Моля всички хора за съпричастност чрез споделяне и разбиране, за вникване в този инцидент, който не е просто "нещастен инцидент", вследствие на техническа повреда, а е изцяло човешка грешка, но не на пилота, както се опитват направо да "натъртят". И дано разберете, че всички тези ръководни постове имат силен политически гръб. Моля за съпричастност, но не в болката, а в борбата с властта. Трудна, но не и невъзможна, ако те подкрепя широката общественост", апелира още съпругата на поредния загинал български летец. 

Наред с нейните опасения продължават да възникват множество нови въпроси - като това как части от машината бяха намерени, но не и черната кутия, защо се твърди, че тя ще бъде окислена или повредена при престой в морето от едва няколко дни, защо не са работели системите при авиобазата в Балчик, а полетът на военният пилот е бил контролиран от уредите на РВД-Варна и най-вече как е било издадено разрешението за фаталната му мисия при едва 12 часа нальот за годината. 

Вдовицата на майор Терзиев пита: Чие ДНК намериха в Черно море?

Източник/ци: Вдовицата на майор Терзиев пита: Чие ДНК намериха в Черно море? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!