Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев е сезирал службите за недекларирани банкови сметки в чужбина

На прицела на Президентството са 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности

Президенството отговори със своя позиция по повод отвореното писмо на водещия на предаването "ЕвроДикоФ" на Телевизия Евроком Сашо Диков.

"Прозрачността в имущественото състояние и доходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е неотменим принцип на правовата държава и неговото нарушаване следва да води до санкции".

Това заявиха от президенството в отговор на отвореното писмо на водещия на предаването "ЕвроДикоФ" на Телевизия Евроком Сашо Диков.

"Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до отговорните институции по повод изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема повод от писмото Ви, това е поредният случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала компетентните служби", допълват от Президнтството.

Източник/ци: Радев е сезирал службите за недекларирани банкови сметки в чужбина - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!