Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: "Ако главният прокурор си беше на мястото, Борисов не само трябваше да бъде разпитван, трябваше да се води и разследване срещу него"

"Бившият министър-председател разчита на прокуратурата в момента", обяви Рашков.

Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит. Това обяви в ексклузивно за NOVA вътрешният министър Бойко Рашков. Поводът - сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди  че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема. По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Проверката е по сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер Бойко Борисов.

„Във връзка с разследване, провеждане преди десетина години, и по което са се установили факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление. Има обаче доказателствени материали за това, че човекът е дал показания, направил е пълни разкрития по случая. В резултат на натиска, който му е бил причинен, е направил обратното – пред друг съдия е заявил, че не поддържа дадените показания”, посочи Рашков.

 „Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам. Поразпитах, ама то се оказа, че е от друг човек. Защото този, за когото твърдяха в началото, работи в одита на Министерството на здравеопазването. И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. От 2009 година да ви питам ли вие какво помните”, попита експремиерът.

Проверката е възложена на Главна дирекция „Национална полиция”, на един оперативен работник, който си върши работата. Всички тези публикации говорят само за едно - някой се страхува, и то много, от факта, който ще бъде установен оттук нататък”, смята вътрешният министър.

„Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам, не го знам, не искам и да го знам. Ако искат на детектор на лъжата да ме сложат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Не е изключено Борисов също да бъде призован по проверката. Самият той прогнозира, че щяло да се случи седмицата преди изборите.

„Това е началото и краят на един голям сценарий. Целта е да ме викат на разпити, а до тогава ще тормозят другите хора. Търсят свидетели като бесни”, посочи той.

Аз не надзиравам работата на оперативната служба по проверката. Ако тя прецени, че това е необходимо, той трябва да бъде призован и разпитан. Мисля обаче, че тази проверка няма да бъде пълноценно завършена, ако не бъде подложен на разпит. На практика бившият министър-председател разчита на прокуратурата в момента. Мога да ви уверя, че ако главният прокурор си беше на мястото, Борисов не само трябваше да бъде разпитван, трябваше да се води и разследване срещу него. Защото това не е единствен случай”, заяви Рашков.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Бойко Рашков: "Ако главният прокурор си беше на мястото, Борисов не само трябваше да бъде разпитван, трябваше да се води и разследване срещу него"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!