Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изненада: Логото на ГЕРБ - Copy/paste "назаем" от "Епъл" и "Найк"

След като преди година се оказа, че новоучредената партия на бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, буквално е изплагиатствала логото не от кой да е, а от... европейската левица, ето че днес наблюдателни потребители на социалните мрежи съзряха друга още по-нагла кражба.

Логото на доскоро управлявалата партия ГЕРБ се оказва подозрително еднакво с тапет от операционна система на "Епъл", е звездите в него съвсем наподобяват формата на знака на "Найк".

За да няма никакво съмнение, те са публикували илюстрации, с които "заимстването" на графичните елементи е повече от очевидно.

"Ако от Apple видят, че са им откраднали логото, няма да им стигнат кюлчетата", подиграват се във Фейсбук на наглата кражба. Известно е, че базираната в Силициевата долина

технологична корпорация е изключително чувствителна на тема "авторски права" и това съвсем не включва само популярната нахапана ябълка.

Оригиналният тапет на "Епъл" от 2002 г.

Синият тапет в логото на ГЕРБ е буквално изкопиран от операционната система на "Епъл" - Mac OS 10.2 Jaguar, пусната през август 2002 г., показва справка в интернет. 

Copy/paste: Логото на ГЕРБ - 'назаем' от 'Епъл' и 'Найк'

Източник/ци: Copy/paste: Логото на ГЕРБ - "назаем" от "Епъл" и "Найк" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!