Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ивайла Бакалова разкри: Уредих детето на Бойко Борисов да учи в Дубай

Скандално разкритие направи Ивайла Бакалова, с което потвърди информацията на Narod.bg, че Борислава Йовчева има дете от Бойко Борисов.

„Помогнах на Борислава Йовчева да се премести заедно с детето си в Дубай,“ казва Ивайла Бакалова в интервю за втората част на разследването на Антикорупционния фонд – „Списък за бързо реагиране: Историята на Веселин Денков“, което беше разпространено днес. Narod.bg многократно е писал за метресата на Бойко Борисов – „Мис Бикини“, която роди дъщеря на мутрата, но и до ден днешен той отрича.

Унищожаване на семейните ценности: Програма на ККП

От новото видео, което можете да гледате ТУК, става ясно, че Ивайла Бакалова живее в Дубай от 2014 г., „много преди Васил Божков да отиде там“.

„Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. обърква името на Йовчева).

„Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой друг, вече казах. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не искам да влизам в детайли, защото няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо личните отношения на някой с … това, което се случва с нас“, казва Бакалова.

Благословии за целомъдреност: Примери от миналото и настоящето

„Сега го коментирам, защото, в крайна сметка, това е вид семейство за г-н Борисов, въпреки че той отрича и… А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинения, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се опитвам да запазя спокойствие и да не намесвам тук семейни и лични отношения, те вече явно са много намесени“, завършва емоционално Бакалова.

Ето какво още има в новия запис на Антикорупционния фонд:

„Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, каза, че е имало опити от 2010 година.“ Това са думи на бившия съветник на бившия премиер Бойко Борисов – Яне Янев, пак от втората част на разследването.

Яне Янев

Денков прекара в ареста над девет месеца по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване, а миналия петък (4 юни) беше освободен от Апелативния специализиран съд под домашен арест. Това се случи часове след като „Антикорупционният фонд“ излъчи трейлър за разследването си. Автор е журналистът Николай Стайков.

Вторият епизод е озаглавен „Частично законно“ и в него освен разговор с Янев, се разказват детайли около задържането на Денков пред септември 2020 година, какви са свидетелските показания и какви са истинските причини за задържането. В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала – Ивайла Бакалова, както и неин автомобил.

Самата тя разказва, че живее в Дубай от близо петнадесет години и че там през 2019 година е помогнала на Борислава Йовчева – манекенката, чието име стана известно покрай скандала с къщата в Барселона и разследването на властите в Каталуня дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари. Епизодът завърша с обещание за още една част.

В него Янев се среща с неизяснен човек, който го записва със скрита камера. Янев разказва, че „водещата версия за всичко, което е тръгнало, идва от това, че вашият човек е взаимодействал с Божков и дори е пращал хора на протестите. Това е записано едно към едно в записка към доклад на ДАНС“, казва Янев. От записа се вижда че разговорът е записан на нещо като паркинг. Янев е попитан: „Това да не би да е по доноса на Ричард?“

„Ричард фигурира като лице под прикритие, отговаря Яне Янев. Но не само от него е информация. Тази версия започва да се тиражира много упорито 3-4 месеца преди задържането. Като при един доклад при Борисов, когато той вика шефовете на служби и главния прокурор, му се докладва, че Веско много сериозно е зависим от Божков и ще играе с него на избори“, казва още Янев.

Не става известно кой е Ричард, но най-вероятно се има предвид Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

От епизода не става известно кой е направил връзката с Яне Янев, но е уточнено, че след първото обаждане към него той е готов с данни по казуса, като не иска заплащане за съдействието. Янев твърди, че Веселин Денков като „всеки сериозен бизнесмен в България“ има нужда от „консултант за връзка с институциите“.

Веселин Денков

Янев се позовава на „справка на ДАНС“, според която има две разработки. По едната „става въпрос за едни финансови транзакции и за суми с неизяснен произход и така нататък. Това е едната разработка. По нея е искано и има разрешение за използване на специални разузнавателни средства“, казва още Янев. „Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано – директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение, тъй като е за всички номера, през които може да осъществява контакти. Или е Ивайла, или си ти“, казва Янев към неизяснения човек, с когото се среща и който го записва. И допълва: „Също така събиране на средства за предизборна кампания на Божков. Това е официално в справка на ДАНС.“

Фондът разказва как през септември 2020 г. задържането на Денков не е отразено в официално съобщение на прокуратура, но е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите.

„Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са „чували да се говори, че“.

В разговор с Денков, записан през май 2021 г., докато той още е в ареста, той предполага откъде е дошла предполагаемата връзка с протестите. Денков е собственик на няколко ресторанта в София.

„В началото на 2020 година се запознах с момчета, които участват в ресторантьорската организация. Запознах се с хора, ходих на няколко сбирки, внесохме искане за намаляване на ДДС-то, което беше одобрено – намали се ДДС-то. С Николай Хаджигенов (адвокат и един от участниците в организаторите на протестите „Отровното трио“ – бел. ред.) се запознавам да ни консултира (…) относно ресторантьорската организация – дали да правим нова, дали да не правим, какво и как да се прави. Ходихме може би два пъти на срещи при него и това беше“, казва Денков.

По думите му през лятото той и Ивайла Бакалова са пътували. Върнали са се на 15 юли (протестите започнаха седмица по-рано – бел. ред.). „На 16-и, преди рождения ѝ ден (на Ивайла Бакалова – бел. ред.), аз отидох, исках да видя, вече имаше протести. Ние, когато са започнали тези протести, не сме били в България. Отидох да видя какво е, защото даваха по всички телевизии за протестите. Какво видях на протеста? Видях, че има нормални хора между 20 и 70 години, и определено видях какво е настроението. Исках да отида, защото има неща, от които съм недоволен. Смело мога да заявя, че съм недоволен. Тоест от нещата в управлението, начина, по който ни управляват. Когато отидох там, видях един младеж. Той седеше и снимаше мен, той беше заради мен, със сигурност. Попитах го: „Защо ме снимаш?“ Обърна се на другата страна и след това тръгна“, казва още Денков и си спомня, че е бил предупреден месец след това, че „в службите се говори“, че той финансира протестите.

„Дори на мен ми казаха „Да знаеш, слушат ви телефоните, бъдете по-внимателни, защото имате проблем, имате проблем с прокуратурата.“ И аз казвах: „Не мога да разбера какъв проблем“, казва в епизода Ивайла Бакалова. Тя си спомня, че в края на август приятел на Веселин Денков му е съобщил, че е прикачен към организирана престъпна група с постановление за задържане. „И ни предупредиха да не се прибираме. Той звънна на адвокатката си Ина Лулчева, която му каза, че всъщност това изглежда като шега и по-добре да се прибере, за да изяснят всички обстоятелства по това. И ние решихме да се приберем“, разказва още Бакалова.

След като Денков е арестуван при влизане в България през пункта със Сърбия „Калотина“, разследващите започват и претърсване в дома му. По думите на един от адвокатите му – Стоимен Чакалов, разследващите са решили, че ще действа при условията за неотложност.

„Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража…Намериха и чанта с лични бижута на бивша „Мис България“, не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите, на екипа. На моите възражения каква е връзката с разследването и евентуално обвинение към Денков спрямо тези лични вещи и на трети лица, защото автомобилът е лизингов, а личните вещи на Ивайла Бакалова са си лични вещи на Ивайла Бакалова, те нямат никакво отношение към разследването, последва една груба реакция и ми бе обяснено, че това е така нареченото „случай на неотложност““, казва още адвокатът.

По думите той е бил посъветван от проверяващия, да не пише много възражения, защото „това щяло да фрустрира прокурора и, видите ли, за да стабилизира претърсването и изземването на вещи на Бакалова, той щял да ѝ повдигне обвинения, за да е наясно в какво процесуално качество ѝ се изземат тези вещи“.
Адвокат Чакалов казва още, че част от екипа разследващия екип постоянно се е допитвал по телефона, дали и какво да изземват.

Бакалова казва, че иззетите бижута са нейни и може да се види по снимките й в Инстаграм как тя ги е носила в последните 6-7 години. „Но това е, малко от, как да кажа, от забавната страна. Иначе не е никак забавно“, казва още Бакалова.

„През цялото това време ние пускахме молби, с желание да ни върнат тези неща, защото те не са съотносими по делото. И отговорът беше от самия прокурор, че те са много важни и са важни за изясняване на истината. Следващия момент, когато вкарваха обвинителния акт, те не .. те вече не бяха важни и съдийката, когато поиска да ги върне, защото те не са съотносими по това дело, те казаха: „Не, не, те вече не са по това дело. Те са в друго досъдебно“, разказва още Бакалова.

Епизодът завършва с откъс от третата част, в която отново се чува Яне Янев, който обяснява, че е отишъл „при Сотир“ (вероятно Сотир Цацаров – бивш главен прокурор и настоящ председател на антикорупционната комисия), който не можел много да говори, но обяснил, че „в момента всички сме на пангара“.

Източник/ци: Ивайла Бакалова разкри: Уредих детето на Бойко Борисов да учи в Дубай - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!